11. mart 2021.11. mar 2021.
Duga opstala na prvoligaškim parketima
KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE (Ž)

Duga opstala na prvoligaškim parketima

Porazom ŽKA u Beogradu, opstanak obezbeđen i pre meča sa Radničkim, pobeda za slavlje posle dobre sezone. Koš u poslednjim sekundama za trijumf. Teška, ali na kraju dobra sezona
Šabačka ženska košarka imaće i naredne sezone reprezenta u najvišem rangu naše države. Košarkašice „Duge“ su trijumfalno završile debitantsku sezonu u eliti i što je još važnije, potvrdile pobedom da su zaslužile Prvu ligu. Igrale su izuzetno tri četvrtine protiv Kragujevčanki, a onda su izgubile snagu u finišu što je dovelo trijumf u pitanje. Ipak, poen sa slobodnih bacanja nekoliko sekundi pre kraja doneo je pola koša prednosti i veliko slavlje. Matematički je opstanak obezbeđen dan ranije kada je Crvena Zvezda pobedila ŽKA, no sa novom pobedom na najbolji način je ukrašeno delo stvarano tokom sezone. U pobedi nad Radničkim 66:65 istakla se Olga Stepanović sa 23 poena, Renata Stepanović je autor 12, a Punoševac 11 poena.
Celokupna sezona je specifična. Odigrana je bez prisustva publike, mnogo utakmica je odlagano zbog problema sa Kovidom. Šapčanke su u jednom trenutku zbog nekoliko pozitivnih testova bile van treninga tri nedelje, a potom se suočile sa nekoliko utakmica u nizu. Neplanirano rano su ostali bez velikog pojačanja, Amerikanke, Lejni Marfi i sve to je otežalo put ka opstanku. Ipak, najpre neočekivana dupla pobeda potiv Studenta, bodovi protiv odličnog Kraljeva i tri trijumfa u poslednjih pet kola doneli su zasluženi uspeh mladoj ekipi iz Šapca.
Tokom 22 odigrana kola Duga je ostvarila sedam pobeda i 15 poraza. Savladale su Student i Vrbas na gostujućem terenu, odnosno: Kraljevo, ŽKA, Radnički, Student i Spartak u Šapcu. Po učinku se izdvojila Olga Stepanović kao najbolji poenter ekipe i sa prosekom od 17,53 poena po utakmici je šesti strelac Prve lige.
Pauza je duga u srpskoj ženkoj košarci i to je prilika da se već stvara baza za narednu sezonu. U plej ofu će igrati: Zvezda, Vojvodina, Radivoj Korać i Art basket, dakle tri beogradske i jedna novosadska ekipa. Ispali su ŽKA Novi Sad i subotički Spartak. Vršac i Proleter su u ovom trenutku najbliži plasmanu u Prvu ligu iz nižeg ranga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa