18. februar 2021.18. feb 2021.
Sve staje u tri kola
KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

Sve staje u tri kola

Košarkašice “Duge” ostvarile su važnu pobedu u 19. kolu Prve lige Srbije. Iznenadile su Šapčanke u Vrbasu istoimenog domaćina 65:59. Najveći značaj za trijumf imalo je prvo poluvreme, odnosno prva dva perioda u kome su ovdašnje košarkašice stvorile dvocifrenu prednost. Ovaj put se nije poenima izdvojila jedna košarkašica. Renata Stepanović je postigla 17 poena, po 13 Matić i Olga Stepanović, dok je 11 postigla Popović. Matić je imala najveći indeks korisnosti.
I najveći rivali u borbi za opstanak, ŽKA i kragujevački „Radnički“ takođe su ostvarili pobede i ova tri tima imaju identičan učinak 5:14. Jedan će svakako u niži rang, dva će i naredne sezone igrati u eliti, a raspored će dati poslednja tri kola u kome će ovi timovi igrati međusobne mečeve, igra sudbine, ali i najpravedniji način da se utvrdi ko je za nijansu slabiji od ostala dva.
Šapčanke su na megdanu rivalkama u poslednja dva kola, gostuju u Novom Sadu, dočekuju Radnički, međutim važan ispit pred njima je u narednom kolu kada im gostuje i tim koji matematički nema izgleda za spas, subotički „Spartak“. Najslabija ekipa u ligi koja je do sada jedino Dugu savladala, stiže bez imperativa, ali Duga ima želju za osvetom i pre svega imperativ trijumfa. Igra iz mečeva protiv Niša i Vrbasa verovatno garantuje šestu pobedu, ali je treba ponoviti, svakako raduje da sve više košarkašica ima visok indeks korisnosti. ŽKA i Radnički su rivali u Kragujevcu u istom kolu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa