11. februar 2021.11. feb 2021.
Slede utakmice odluke
KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

Slede utakmice odluke

Poslednja četiri kola i četiri rivala u borbi za opstanak. Protiv Studenta Šapčanke pokazale da zaslužuju elitu. Jedna učinak četiri ekipa, jedna će uz Spartak u niži rang
Mlade košarkašice „Duge“ odigrale su protiv niških „studentkinja“ možda i najbolji meč ove sezone, pobedili dominantno i ubedljivo 80:54 (23:14, 26:19, 19:11, 12:10). Istakla se Olga Stepanović sa 23 poena, a osim pobede koja ih je izjednačila po učinku sa tri rivala, Šapčanke imaju model po kome treba da nastupe u poslednja četiri kola gde će u direktnim duelima odlučiti o svojoj sudbini u eliti.

Dobrom serijom Vrbas, prvi rival Duge u ostatku šampionata (predstojećeg vikenda), odmakao je od borbe za opstanak i sa sedam pobeda već je praktično osigurao prvoligaški status. U Šapcu je Vrbas slavio posle produžetaka u prvom meču posle kovid pauze za Dugu, gde je umor odneo bodove. Rundu kasnije Šapčanke dočekuju već prežaljeni Spartak koji je jedinu pobedu do sada ostvario baš protiv Duge, te postoji i dodatni motiv, a onda u poslednja dva kola, najpre Duga gostuje u Novom Sadu ekipi ŽKA, da bi u poslednjem kolu ugostila kragujevački Radnički. Poslednja dva rivala imaju trenutno identičan učinak kao ovdašnji klub. Istovremeno ŽKA i Radnički igraju međusobno kroz dve nedelje. Izvesno je da će jedan od ova tri tima morati u niži rang.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa