18. februar 2021.18. feb 2021.
Put, kanalizacija, šetalište...
IZRADA PROJEKATA I IZNALAŽENjE NAJADEKVATNIJIH REŠENjA

Put, kanalizacija, šetalište...

U industrijskoj zoni potrebno doprojektovanje postojeće kanalizacione mreže i završetak kanalizacije u delu u kojem je ostao neurađen poslednji krak i spajanje sa budućim prečistačem za koji je projekat urađen odavno te su rešenja u njemu prevaziđena
Izostanak padavina omogućio je radove na redovnom održavanju puteva u koceljevačkoj opštini koji se u pojedinim mesnim zajednicama sprovode u okviru zimskog održavanja saobraćajnica. Pored toga, nadležne službe opštinske uprave obilaze sve putne pravce i vrše kontrolu stanja na njima kako bi sagledali situaciju na terenu, imali realnu sliku i pripremljeno dočekali naredni period u cilju efikasnijeg i blagovremenog otklanjanja nedostataka na drumovima.

– U ovom trenutku radimo i na završetku bitnih projekata. Proteklih dana smo, zajedno sa stručnjacima, razmatrali i tražili najbolji način za izgradnju drugog dela kanalizacije u novoizgrađenoj ulici u Podbarama, kao i rešenje za otvoreni kanal pored kolovoza i trotoara. Verujem da ćemo tokom prolećnih meseci imati projekat i da ćemo na osnovu njega uspešno prevazići sve izazove zbog specifičnosti konfiguracije terena u ovom naselju- rekao je predsednik opštine Dušan Ilinčić.



On je podsetio da je i u industrijskoj zoni potrebno doprojektovanje postojeće kanalizacione mreže i završetak kanalizacije u delu u kojem je ostao neurađen poslednji krak i spajanje sa budućim prečistačem za koji je projekat urađen odavno te su rešenja u njemu prevaziđena. Shodno sadašnjem vremenu i savremenim uslovima neophodno je bolje, kvalitetnije i jednostavnije rešenje.

Jedan od budućih projekata u ovoj opštini biće i pešačka zona, odnosno šetalište uz Rasnicu, pritoku Tamnave a u narednom periodu biće urađeno idejno rešenje. Čelnici lokalne samouprave smatraju da će njegovom realizacijom i izgradnjom uz postojeće školske objekte i njihove terene, stadion fudbalskog kluba i bazen biti zaokružen izgled sportsko-rekreativnog kompleksa.

SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE
Infrastrukturni projekti i njihova realizacija su svakako prioritet lokalne vlasti, ali da bi slika bila potpuna napominju da je važno razmišljati i o drugim, možda za nekoga manje bitnim stvarima. Zato će nastaviti aktivnosti na ozelenjavanju Koceljeve i sadnji drvoreda u Karađorđevoj, ulici Diše Atića i ostalih delova Novog naselja i najavljuju da će uskoro imati projekat ozelenjavanja ovih ulica.
–Imamo ozbiljan prostor i veliki broj zelenih površina koje je potrebno upotpuniti kvalitetnim i dobro osmišljenim drvoredom. Pored svih egzistencijalnih stvari težimo i realizaciji sitnica koje život znače. Ali je podjednako važno da i ono što smo uspeli da do sada uradimo sačuvamo i redovno održavamo. Nema mesta bahaćenju. Ako je negde urađen trotoar on nije namenjen parkiranju automobila ili traktora na njemu. Ili na zelenu površinu. Naprotiv- istakao je Ilinčić i najavio da se intenzivno radi i na pronalaženju najboljeg rešenja za rekonstrukciju parka u Koceljevi, te da učestvuju na konkursu i veruju da će naći način da realizuju svoju ideju i da ova zelena oaza dobije potpuno nov izgled, i postane sadržajnija i funkcionalnija lokacija.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa