25. mart 2021.25. mar 2021.
Tražimo konkretne mere pomoći za građane
GG OPSTANAK

Tražimo konkretne mere pomoći za građane

Resorni odbor za privredu GG Opstanak apeluje na državu i rukovodstvo grada Šapca da preduzmu konkretne mere kojima će se ciljano pomoći onima koji su najviše pogođeni merama i koji su na najvećem ekonomskom udaru. To je jedini način da se sačuva najzdraviji segment realnog sektora i pomogne najvitalniji deo stanovništva.

Predlažemo da se onima kojima je propisanim merama obustavljen rad, kao i onima kojima je poslovna aktivnost ograničena, a promet značajno umanjen da se: oslobode od republičkih i lokalnih taksi, otpiše porez na imovinu za poslovni prostor, oslobode plaćanja poreza na zarade u narednom kvartalu.

Verujemo da obzirom na svakodnevne izlive hvalisanja predstavnika vlasti kako smo ekonomski tigar i lider po privrednom rastu u Evropi da ste spremni da na svim nivoima hitno smanjite zahvat prema realnom sektoru i tako im omogućite da prežive ove teške uslove u kojima su se našli delom zbog epidemije svetskih razmera, a delom zbog loših, neblagovremenih i selektivnih mera koje se u Srbiji primenjuju od početka pandemije.

Apelujemo na sve nivoe vasti da je poslednji trenutak da preuzmu brigu za preduzetnike, mala i sitna preduzeća, poljoprivrednike i da se stave bar u isti položaj sa krupnim kapitalom koji uživa sve moguće povlastice i time dodatno otežava i onako težak položaj u kome se nalazi domaća privreda.
Nije prihvatljivo više, a ni održivo donošenje mera koje ugrožavaju opstanak ugostitelja, frizerskih salona, obućara, šnajdera, fotografa, cvećara i brojnih drugih malih, sitnih preduzeća i preduzetnika, a dozvolili ste rad velikih fabričkih postrojenja gde radi po više hiljada radnika, trgovinske centre sa često više stotina prisutnih ili prepune autobuse.

Vaše mere su loše, vode nas konstantno u krug, a situacija je sve teža. Sve je veći broj zaraženih i preminulih i pored kako kažete više od dva miliona vakcinisanih i više od osamstotina hiljada onih koji su obavili i revakcinu. Da li vam to dovoljno da razumete da grešite, a te greške odnose pre svega ljudske živote, ali i ozbiljno urušavaju privrednu aktivnost i vode ekonomskom kolapsu.
GG Opstanak pruža punu podršku svim branšama koje su predhodnih dana protestvovale boreći se za ravnopravan tretma u društvu i spas svojih poslova, a time i egzistenciju porodica!
GG Opstanak

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa