3. jun 2021.3. jun 2021.
Turistička organizacija Grada Šapca

Turistička organizacija Grada Šapca

ODRŽAN TREĆI FESTIVAL JAGODE U CULjKOVIĆU

U čast kraljice crvenog voća

Praznik u čast jagode u selu Culjković, to je “Festival jagode”. Ove godine treći po redu održan je u subotu u centru sela u organizaciji Mesne zajednice i Turističke organizacije grada Šapca uz podršku lokalne samouprave.
Oko 200 hektara pod zasadima jagode i 60-tak porodica koje se bave proizvodnjom jagoda, stavile su Pocerinu i Šabac na poljoprivrednu, privrednu i turističku mapu Srbije kao prepoznatljive.
Vredni Pocerci danas su pokazali onaj lepši deo njihovog posvećenog posla, plodove Pocerine - JAGODU kraljicu crvenog voća čija berba je u jeku sezone.
Prilika da se vidi, proba i kupi od jagoda, preko džema do kolača i torti. Dame iz ovog kraja usavršile pravljenje najlepših slatkiša od ove voćke, a najmlađi se tome upravo najviše i raduju.
Prilika da čujemo mlade talentovane ljude iz šabačkog kraja bila je i ovog puta, pa su program upriličili: “Etno duo sestre Trifunović”, Omladinsko pozorište “Vožd”, KUD “Abrašević”, mnogobrojni mališani iz ovog kraja itd. Najmlađi su se takmičili u brzom jedenju jagoda, dame u brzini trebljenja i skidanja peteljke, a svi u izboru za najtežu JAGODU u najlepši štand. Odluke žirija nisu bile lake...
Danka Stevanović iz Dobrića uspela je da proizvede najtežu jagodu od 121 grama. Đorđe i Slavko Vujković, iz Culjkovića, poneli su priznanje za najlepše uređeni štand. Dečak Luka Cvetić i treći put je postao šampion u brzom jedenju jagoda.
Kao podrška ispred Grada Šapca i gosti Festivala jagoda bili su predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i gradonačelnik grada Šapca Aleksandar Pajić, a ispred organizatora kao domaćin u ime TO Šabac, Nađa Gligorić, v.d. direktora.
Velika zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji “Festivala jagoda” ove godine - svim Pocercima, njihovim porodicama, preduzetnicima, sponzorima, Mesnoj zajednici, UG “Kreativna industrija Kiša”, Avliji održivog razvoja, lokalnim predstavnicima medija i svima koji čuvaju ideju Festivala jagoda i rade cele godine na tome da Pocerina bude i ostane prestonica jagode u Srbiji.
Turistička organizacija Grada Šapca
Turistička organizacija Grada Šapca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa