3. jun 2021.3. jun 2021.
Besplatan javni prevoz za starije od 65 godina
SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA ŠAPCA

Besplatan javni prevoz za starije od 65 godina

Najvažnija i dugo čekana odluka na prošlog ponedeljka održanoj sednici Gradskog veća grada Šapca, održanoj u Gradskoj kući je da su najstariji sugrađani ( stariji od 65 godina) stekli pravo besplatnog prevoza u vozilima javnog prevoznika „Duga“ Petlovača na svim linijama u gradu. To je epilog razmatranja i usvajanja predloga Odluke o besplatnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji grada Šapca sa predlogom Ugovora o realizaciji usluge besplatnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Šapca.
- Doneto je i više drugih važnih odluka, po čemu će ova sednica biti zapamćena, kaže gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, naglašavajući da su se za to stekli važni uslovi, a to je pre svega izvanredan priliv novca u budžet grada, koji je u prvih šest meseci ove godine za 280 miliona dinara veći od planiranog.
- Najstariji sugrađani će moći da koriste javni prevoz bez bilo kakvih finansijskih izdvajanja. Moći će da stižu na razne kulturne i druge događaje, naglasio je gradonačelnik i dodao da ovo, uz smanjenje cene korišćenja vrtića, više kapitalnih investicija u gradu, domaćih i stranih investitora su samo neka važna predizborna obećanja koja ispunjavaju.
Ovom prilikom je konstatovao da se epidemiološka situacija u gradu znatno popravila, a dalji potezi Gradskog štaba za vanredne situacije, najviše će zavisiti od odluka republičke vlasti, jer žele s tim u vezi da deluju jednobrazno.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa