17. jun 2021.17. jun 2021.
VELIKA POMOĆ MINISTARSTVA
BIBLIOTEKA „DIŠA ATIĆ“

VELIKA POMOĆ MINISTARSTVA

Značajno će se unaprediti tehnički uslovi za bibliotečko poslovanje a u cilju što efikasnijeg pružanja usluga. Biće lakši pristup bazi podataka te će se štedeti na vremenu i bespotrebnom unosu suvišnih podataka, te da sve lakše stigne do krajnjeg korisnika. Nabavkom nove savremene opreme, proces revizije bibliotečke građe bio bi potpuno automatizovan a vreme za njegovu realizaciju bi se smanjilo
Na konskursu za finansiranje i sufinansiranje bibliotečko-informacione delatnosti u tekućoj godini biblioteka Diša Atić iz Vladimiraca je projektom nabavke softvera BISIS 5 i potrebne opreme za primenu dobila od ministarstva 593 600 dinara u značajnu namenu i ovaj put pokazujući brigu za manje lokalne samouprave. Značajno će se unaprediti tehnički uslovi za bibliotečko poslovanje a u cilju što efikasnijeg pružanja usluga. Biće lakši pristup bazi podataka te će se štedeti na vremenu i bespotrebnom unosu suvišnih podataka, te da sve lakše stigne do krajnjeg korisnika. Nabavkom nove savremene opreme, proces revizije bibliotečke građe bio bi potpuno automatizovan a vreme za njegovu realizaciju bi se smanjilo. Ciljne grupe su bibliotečki radnici, svi korisnici biblioteke te osobe sa posebnim potrebama kojima bi bilo olakšano da od kuće pretraže i rezervišu knjigu ili produže svoje zaduženje.

A u sufinansirajućem projektu iz likovnih, primenjenih, vizuelnih umetnosti dizajna i arhitekture u 2021.godini u projektu 44 saziv jalovičke likovne kolonije koja je najznačajnija i moglo bi se reći najkvalitetniji kulturni događaj koji se odvija na teritoriji opštine Vladimirci. Pored toga što osim likovnih slikara, vajara i ostalih vizuelnih umetnika animira kroz svoj program i ostale umetnike i ljubitelje umetnosti sve će opet zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19 broj učesnika i okupljanja dece u kreativnoj školici i pratećim pogramima i izložbe slika biće prilagođen trenutnoj situaciji. Podsećamo kolonija je osnovana 1978.godine a sedište je u selu Jalovik. Do sada ugošćeno je oko 200 umetnika iz zemlje i inostranstva. Iz Japana, Švedske, Francuske, Italije, Amerike, Španije, Egipta, Finske, Rusije, Nemačke, Urugvaja, Holandije, Portugalije, Brazila, Rumunije, Izraela. Bitan kvalitet je da su uspeli da privuku mlađe umetnike a radovi izloženi u Jaloviku u rangu su onih iz velikih svetskih galerija.

Komisija je projekat nabavke softvera BISIS 5 i potrebne opreme za njegovu primenu biblioteke u Vladimircima, koju sadrži nabavku softvera i tehničke opreme neophodne za ugradnju programskog paketa BISIS 5 verzije biblioteke vrednovala kao celishodan i racionalan i ocenila ga visikom ocenom.


Ministarstvo je opredelilo, po projetu koji iznosi 600 000 dinara, 400 000 dinara a iz budžeta opštine Vladimirci biće izdvojeno 200 000 dinara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa