1. jul 2021.1. jul 2021.
Primer koliko se voli svoja zemlja
Priznanja vojnicima koji su učestvovali u ratnim sukobima na Kosovu i Metohiji 1999.godine

Primer koliko se voli svoja zemlja

Ideja da se ukaže čast onima koji su se odazvali vojničkom pozivu pre 22 godine potekla je od Igora Berića, nekadašnjeg vojnika sa Košara, koji je naveo da je opštinsko rukovodstvo prepoznalo i u kratkom vremenskom periodu ovu zamisao realizovalo
Povodom Državnog praznika Vidovdana u opštini Bogatić uručena su priznanja vojnicima sa područja opštine Bogatić koji su 1999. godine bili na redovnom služenju vojnog roka za vreme trajanja ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji. Zahvalnice i prigodni pokloni po prvi put su dodeljeni onima koji su bili na braniku otadžbine. Nagrade je uručio Matija Milovanović, Pomoćnik predsednika Opštine, a svečanosti je prisustvovao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvnaskog upravnog okruga.
“Kao lokalna samouprava želeli smo na današnji veliki praznik i istorijski značajan datum da uručimo zahvalnice i prigodne poklone ljudima koji su stajali na braniku otadžbine i koji su stali u odbranu časti svoje zemlje u ratnim sukobima na prostoru Kosova i Metohije 1999. godine. Služenje vojnog roka je čast, odbrana zemlje je još veća, a naši hrabri i ponosni vojnici predstavljaju pravi primer mladim ljudima kako i koliko se voli svoja zemlja. Lokalna samouprava u prethodnom periodu je sprovela niz aktivnosti koje za cilj imaju da sačuvaju od zaborava naše heroje i sva njihova dela, kroz organizovanje akcija ovakvog i sličnog tipa, u smislu obeležavanja različitih godišnjica. Takođe postoji namera o dodeli naziva ulica po našim sugrađanima, koji su svoje živote dali za slobodu svih nas”, naveo je u svom obraćanju Matija Milovanović.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac, izrazio je zadovoljstvo što se u našoj zemlji u proteklom periodu počelo više da govori o svim borcima.
“Mislim da je ovo pravi put kojim moramo da idemo, da se ponosimo tim stvarima i o njima stalno govorimo. U Okrugu imamo sporadična okupljanja, posete generala i slične događaje, ali Bogatić je sigurno primer odlične prakse, jer su vas se samoinicijativno setili i ovakvi događaji treba da traju i u narednom periodu”, rekao je Vladan Krasavac.

Lokalna samouprava u prethodnom periodu je sprovela niz aktivnosti koje za cilj imaju da sačuvaju od zaborava naše heroje i sva njihova dela


Ideja da se ukaže čast onima koji su se odazvali vojničkom pozivu pre 22 godine potekla je od Igora Berića, nekadašnjeg vojnika sa Košara, koji je naveo da je opštinsko rukovodstvo prepoznalo i u kratkom vremenskom periodu ovu zamisao realizovalo.
“Za mene veliki dan, posle dužeg vremena sam uspeo u nameri koju već godinama pokušavam. Dobio sam podršku od predsednika Opštine, zamenika predsednika Opštine, a najviše od mog prijatelja i saradnika Matije Milovanovića, koji je pomogao da ove ljude okupimo, što je za mene velika čast. Nadam se da ćemo i u narednim godinama da se okupljamo na Vidovdan”naveo je Igor Berić.
Priznanja Opštine dobili su: Darko Marjanović, Dragan Popović, Berislav Kuzmanović, Zoran Mijatović, Vladan Đorđević, Miroslav Ivantić, Siniša Živanović, Radivoj Ković, Igor Berić, Mileta Drezgić, Goran Stanković, Aleksandar Paunić, Nemanja Stanković, Slobodan Ostojić, Mileta Jošić, Saša Grbić, Milan Ercegovčević, Darko Miražić, Miroslav Sinđelić, Vladan Ković i Predrag Radovanović.

Ideja da se ukaže čast onima koji su se odazvali vojničkom pozivu pre 22 godine potekla je od Igora Berića, nekadašnjeg vojnika sa Košara


Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa