29. jul 2021.29. jul 2021.
Kršenjem mera svi su u opasnosti
SEDNIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Kršenjem mera svi su u opasnosti

Od momenta ublažavanja mera uočen je smanjen broj nadzora,a u najvećem broju nisu izricane mere. Na terenu je evidentno da se mere ne poštuju i da je prisutno njihovo drastično kršenje, što predstavlja nerealnu sliku u odnosu na utvrđeno stanje i preduzete mere
Na snazi su i dalje mere koje je Vlada Republike Srbije, u skladu sa Odlukom Kriznog štaba, donela 16. juna, kao i izmene od 17. juna 2021. godine, sa kojima su lokalne samouprave Mačvanskog upravnog okruga upoznate danom donošenja.

Bez ograničenja radnog vremena mogu raditi:apoteke (uključujući veterinarske i poljoprivredne apoteke); benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva; trgovinski, ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane; ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije i sl. i sve radnje-objekti u oblasti trgovine na malo- trgovinske i druge radnje, prodavnice.

Od momenta ublažavanja mera uočen je smanjen broj nadzora,a u najvećem broju nisu izricane mere. Na terenu je evidentno da se mere ne poštuju i da je prisutno njihovo drastično kršenje, što predstavlja nerealnu sliku u odnosu na utvrđeno stanje i preduzete mere.

U skladu sa gore navedenim, shodno obavezama i odgovornosti Radne grupe za suzbijanje širenja virusa Kovid19 prema Kriznom štabu i Vladi Republike Srbije, kao i zbog bezbednosti i sigurnosti građana, a prepoznavši nadolazeću neposrednu opasnost za zdravlje građana zbog pojave novog Delta soja Korona virusa, nalaženo je da se odmah mobilišu svi raspoloživi kapaciteti angažovanih inspekcijskih službi prepoznavanjem delatnosti koja nosi rizik u ovom trenutku sa fokusom na kontrolu broja korisnika i uslova za obezbeđivanje propisane distance u objektu shodno odredbama Uredbe Vlade i Naredbe ministra zdravlja. Potrebno je kontrolisati i ostale propisane mere.

Načelnici upravnih okruga u obavezi su da u saradnji sa rukovodiocima sanitarne inspekcije i rukovodiocima komunalne inspekcije odnosno milicije, bez odlaganja izvrše novo usklađivanje planova rada, u odnosu na napred navedene prioritete nadzora, ali na način da ljudski resursi budu racionalno raspoređeni, shodno kapacitetima.

S tim u vezi načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodstvom gradova i opština sa područja Upravnog okruga,a u kontrole su, na osnovu dopisa Radne grupe za suzbijanje širenja virusa Kovid 19, od 12. jula 2021.godine,uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa