12. avgust 2021.12. avg 2021.
prvi cilj, druga runda (foto: RSS)

prvi cilj, druga runda (foto: RSS)

RUKOMET: KADETSKE SELEKCIJE

Evropski šampionati

Žensku i mušku kadetsku selekciju Srbije leto je celokupno usmereno na takmičenje koje je u toku za dame, odnosno koje danas startuje za muškarce. Evropski šampionati u obe konkurencije su vrhunac rukometnog leta za njih.

Devojke se u B diviziji bore za povratak u najjaču diviziju na Evropskom prvenstvu u Gruziji. Večeras (četvrtak, 12. avgust) dočekuju Italiju u poslednjem kolu grupne faze, a to će biti i duel za prvo mesto u grupi, s obzirom da su u prva dva meča naše reprezentativke zabeležile remi protiv Farskih Ostrva (26:26) i savladale Estoniju (36:13). U oba duela nastupala je i rukometašica Medicinara Aleksandra Vasić koja je postigla ukupno pet golova. Završnica, polufinala i finala, predviđena su za vikend.

Kadeti večeras počinju u Hrvatskoj borbu na kontinentalnom šampionatu A divizije. Sastav reprezentacije, između ostalih čine i tri rukometaša Metaloplastike: Vukašin Antonijević, Filip Milovanović i Mateja Dodić, a selekciju Srbije predvodi Šapčanin, nekadašnji trener Metaloplastike, trenutno strateg Radničkog iz Kragujevca Đorđe Teodorović.

Reprezentacija je u grupi A sa Islandom, Slovenijom i Italijom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa