12. avgust 2021.12. avg 2021.
veliki izazovi predstoje: vk šabac

veliki izazovi predstoje: vk šabac

VATERPOLO: VK „ŠABAC“ – SENIORI

Mlade snage za četiri takmičenja

Domaće takmičenje jedno od najjačih u Evropi. Podmlađivanje tima počeli pre drugih. Nerealne najviše ambicije, ali mogu mnoge da izenade. Tim za budućnost. Borba u četiri takmičenja
Šampion iz 2019. godine Vaterpolo klub „Šabac“ će biti deo nikada jače domaće Super lige, Kupa Srbije, boriti se u dugo već izuzetnoj Regionalnoj ligi i spreman je za izazove Evrope i drugog po snazi takmičenja LEN Euro lige. Kao i do sada, Šapčani, iako budžetom i iskustvom ne mogu da se mere sa najvećim favoritima, ne planiraju da budu samo deo velikih utakmica, već i oni koji će se na kraju radovati što je češće moguće, inspirisani sportskim željama i rasterećeni rezultatskog pritiska.

-Ove sezone nije realno da imamo najviše ambicije, ali Gradski bazen i nadamo se pune tribine imaju magiju. Ne možemo da se nosimo sa budžetima Novog Beograda, Radničkog, Zvezde, Partizana, prevelika je razlika, te smo odlučili da podmladimo tim i izgradimo bazu za novi brzi pohod ka vrhu, jer proces podmlađivanja neizbežno očekuje i pomenute ekipe, mi smo započeli to ranije. Naravno, ovo su činjenice, ali u aktuelnom sastavu imamo uzvanredne vaterpoliste i kao što smo prethodne sezone uspeli što niko nije, da pobedimo i Novi Beograd i Radnički u gostima, planiramo i ove godine da mnoge iznenadimo. Ambicije nisu šampionske, ali jesu da ostanemo u vrhu - naglasio je trener Anto Vasović.

anto vasović


Sastav u odnosu na prethodnu sezonu je značajno izmenjen, ali će i u narednim izazovima kapicu sa grbom Šapca nositi: Nikola Marković, Ognjen Stojanović, Mihailo Repanović, Radoslav Filipović, Savo Ćetković, Matija Tonković, nekolicina mladih igrača stasalih u klubu uz novajlije: Kristijana Šulca (pojačanje iz C. Zvezde), Marka Tubića (Vojvodina), Ognjena Vasovića (Radnički), Matiju Žeželja (Novi Beograd), ruskog reprezentativca Ivana Koptseva (Dinamo Moskva), mađara Simona Vogela (Eger), Zeljkovića i Maraša (Spartak Prozivka), odnosno Stanića i Jovanovića (Valis).

-Vrhunski uslovi, kvalitetni treninzi, sjajni saigrači, sve to čini da osećma veliku želju i da imam elan za rad. Mnogi su nas otpisali, no ja očekujem eksploziju ovog mladog tima i da mnoge iznenadimo igrom i rezultatima – ističe Kristijan Šulc.

Elan predvodnika nosi kapiten Nikola Marković, uveren u dobre rezultate svog kluba.

-Imamo značajan broj novih igrača, ali to su momci koje poznajemo iako nismo igrali u istom klubu, vredni, dobri igrači i ljudi i sigurno će se brzo uklopiti. Pred nama je izuzetno jaka liga i ja se iskreno radujem duelima protiv kvalitetnih rivala. Njima uloga favorita, ali mi igramo da ih pobedimo – kaže Marković.

Stručni štab u sastavu: Vasović, Nikolić, Ličanin, Đokić je nepromenjen. Raspored mečeva i svi detalji po pitanju rasporeda takmičenja biće poznati tokom avgusta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa