12. avgust 2021.12. avg 2021.
pobednici turnira: foto D. V.

pobednici turnira: foto D. V.

TENIS: TURNIR PRNjAVOR OPEN 2021

Vimbldon na prnjavorski način

Deveti tradicionalni teniski turni „Prnjavor open“ obeležio je početak avgusta u ovoj mesnoj zajednici. Na travnatoj podlozi, jedinstvenoj u ovom delu Srbije nastupilo je više od 20 takmaca u obe kategorije. Počelo je nadmetanjem dublova, gde su pobedničke pehare osvojili Mia Puškarević i Teodora Pavlović kod dama, savladavši u finalu Valentinu Petrović i Elenu Popović, odnosno Lazar Cvejić i Dimitrije Kulezić, u odlučujućem meču uspešniji od Uroša Vidakovića i Stefana Pavlovića.

U singl teniskim poslasticama viđeni su mečevi obeleženi preokretima, iznenađenjima da bi pobednički trofej zasijao u rukama šabačkog igrača Lazara Cvejića, boljeg u dramatičnom i dugom finalu od domaćeg Uroša Vidakovića. Kroz brojna uzbuđenja mesto u poslednjem duelu među devojkama izborili su Mia Puškarević i Andrea Grabiljević. Mia, devojka poreklom iz Srbije, ali i profesionalni igrač u Nemačkoj, oprljavdala je ulogu favorita pobedivši 2:0. Prnjavor open obeležili su još Stefan Pavlović i Teodora Vujinović, mladi igrači Mladosti iz Prnjavora koji su debitovali na velikom turniru kroz specijalne pozivnice sa samo deset godina.

Osim podloge, ovogodišnje nadmetanje ukrasili su specijalno izrađeni trofeji i brojni detalji po kojima je Prnjavor opet asocirao na čuveni Vimbldon. Kao da je i ta atmosfera doprinela višem kvalitetu tenisa.

-Ove godine je možda i najbolji turnir do sada ,za ovakav događaj potrebno je mnogo ljudi u organizaciji da bi sve funkcionisalo po pravilima, čast nam je i zadovoljstvo što smo ugostili tenisere, publiku i sve ljubitelje sporta, svi su pojednako zaslužni za ovakav događaj, skupljači loptica, volonteri, sudije, supervizor – izjavila je direktorka turnira Martina Pavlović.

Prema oceni zvaničnika, Prnjavor je domaćin možda i najlepšeg juniorskog turnira u Srbiji, a svake godine događaj motiviše i one mališane koji se do sada nisu okušali, da daju priliku „belom sportu“.

-Najviše pažnje posvećujemo upravo deci, jer oni su suština ove priče. Ko bi mogao zamisliti pre četiri godine da će se u Prnjavoru igrati turnir iz kalendara TSS, da će učestvovati profesionalni igrači. Uz veliki napor, rad i trud sve je moguć - ističe predsednik Teniskog kluba Mladost Dejan Vasić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa