Info

9. septembar 2021.9. sep 2021.
foto kss - n. r: (subotić i lagundžić)

foto kss - n. r: (subotić i lagundžić)

KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Medalja nadohvat ruke

Odličja bila blizu poslednjeg dana Prvenstva u Portugalu. Četverac na najtežem mestu, Dovragović peti. Konkurencija jača nego prethodnih godina. Zadovoljni nastupom
Sport ume da priredi istovremeni osećaj zadovoljstva i žala, a baš taj nosi trio šabačkih kajakaša iz Portugala sa Svetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore koje je organizovala portugalska varošica Montemor o Veljo. Na ovom portugalskom jezeru, reprezentativci Srbije iz redova „Zorke“ nisu osvojili odličje, ali su pružili odlične nastupe i pobedničko postolje ostalo je samo koju sekundu daleko.

Grujić u Danskoj
Kajakašku internacionalnu sezonu zatvara Nebojša Grujić, šabački kajakaš koji će nastupiti na Svetskom seniorskom prvenstvu u Danskoj. Planetarni šampionat startuje 15. septembra i traje do 19. dana ovog meseca.


Junior Veljko Dovragović nosio je opremu Srbije u dve discipline. Hronološki je započeo u jednosedu na 1.000 metara, što nije njegova omiljena disciplina. Izborio je polufinale, a potom i B finale gde je osvajanjem petog mesta sebe pozicionirao na ukupno 14. poziciju na svetu. Ipak, više nade je polagao u dva puta kraću deonicu, takođe u jednosedu. Izborio je A finale bez mnogo problema, a u odlučujućoj trci bio u konkurenciji za medalju do pred sam kraj, no kroz cilj je prošao peti. Stazu je preveslao u vremenu 1:45,21. Šampion je postao Španac Granero, srebro odlazi u Mađarsku, bronza u Kanadu.

Nedugo posle Dovragovića nastupao je u A finalu naš četvorosed mlađih seniora na 500 metara. Dva mesta u čamcu zauzimali su Branko Lagundžić i Mihailo Subotić. Posada Srbije je kroz kvalifikacije do finala došla direktno, a onda nastupala u jednoj od najzanimljivijih trka Prvenstva. Čitavu trku su bili u borbi za bronzu, no nijanse su odlučile da ona ipak otputuje za Rusiju. Šampioni su Ukrajinci, Poljaci drugi. Vreme posade naše države 1:26,04.

foto kss - n. r: dovragović


Nastup u Portugalu označio je kraj sezone za pomenuti trio koji je na Iberijsko poluostrvo otputovao sa zlatom osvojenim na domaćem šampionatu i statusom učesnika olimpijskih kvalifikacija, a podsećamo da je Subotić, u tandemu sa Holpertom, bio najbolji u domaćim kvalifikacijama u K2 1.000, ostavivši iza sebe najveća imena Zorića i Tomićevića, a zastao je na poslednjem koraku, svetskim kvalifikacijama.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa