Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
фото ксс - н. р: (суботић и лагунџић)

фото ксс - н. р: (суботић и лагунџић)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Медаља надохват руке

Одличја била близу последњег дана Првенства у Португалу. Четверац на најтежем месту, Довраговић пети. Конкуренција јача него претходних година. Задовољни наступом
Спорт уме да приреди истовремени осећај задовољства и жала, а баш тај носи трио шабачких кајакаша из Португала са Светског првенства за јуниоре и млађе сениоре које је организовала португалска варошица Монтемор о Вељо. На овом португалском језеру, репрезентативци Србије из редова „Зорке“ нису освојили одличје, али су пружили одличне наступе и победничко постоље остало је само коју секунду далеко.

Грујић у Данској
Кајакашку интернационалну сезону затвара Небојша Грујић, шабачки кајакаш који ће наступити на Светском сениорском првенству у Данској. Планетарни шампионат стартује 15. септембра и траје до 19. дана овог месеца.


Јуниор Вељко Довраговић носио је опрему Србије у две дисциплине. Хронолошки је започео у једноседу на 1.000 метара, што није његова омиљена дисциплина. Изборио је полуфинале, а потом и Б финале где је освајањем петог места себе позиционирао на укупно 14. позицију на свету. Ипак, више наде је полагао у два пута краћу деоницу, такође у једноседу. Изборио је А финале без много проблема, а у одлучујућој трци био у конкуренцији за медаљу до пред сам крај, но кроз циљ је прошао пети. Стазу је превеслао у времену 1:45,21. Шампион је постао Шпанац Гранеро, сребро одлази у Мађарску, бронза у Канаду.

Недуго после Довраговића наступао је у А финалу наш четворосед млађих сениора на 500 метара. Два места у чамцу заузимали су Бранко Лагунџић и Михаило Суботић. Посада Србије је кроз квалификације до финала дошла директно, а онда наступала у једној од најзанимљивијих трка Првенства. Читаву трку су били у борби за бронзу, но нијансе су одлучиле да она ипак отпутује за Русију. Шампиони су Украјинци, Пољаци други. Време посаде наше државе 1:26,04.

фото ксс - н. р: довраговић


Наступ у Португалу означио је крај сезоне за поменути трио који је на Иберијско полуострво отпутовао са златом освојеним на домаћем шампионату и статусом учесника олимпијских квалификација, а подсећамо да је Суботић, у тандему са Холпертом, био најбољи у домаћим квалификацијама у К2 1.000, оставивши иза себе највећа имена Зорића и Томићевића, а застао је на последњем кораку, светским квалификацијама.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa