23. septembar 2021.23. sep 2021.
foto: kss (n. radović)

foto: kss (n. radović)

KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO

Pet mesta u pola sekunde

Kraj kajakaške sezone. Nebojša Grujić veslao u osmom četvercu sveta. Najzanimljivija trka čitavog takmičenja. Napredak kroz tri trke
Šabački kajakaš Nebojša Grujić sedeo je u Danskoj na pramcu srpskog četverca koji je od vikenda zvanično osma posada sveta u kategoriji kvarteta na 500 metara. Nisu samo bili učesnici smotre, već i deo najneizvesnije kategorije na završnom nadmetanju kajakaške sezone 2021. U velikom finalu su kroz cilj prošli kao osmi, međutim između trećeg mesta i bronzanog odličja i prolaska naše posade kroz cilj proteklo pola sekunde. Bronza odlazi u Češku zahvaljujući vremenu od 1:20,69, dok je pola kilometra ekipa Srbije preveslala za 1:21,29. Titulu su zaslužili Ukrajinci, brži od naših momaka za svega 80 stotih delova sekunde. Srebro je pripalo Slovacima.

Posada Srbije nadmetanje je započela u kvalifikacijama. Osvajanje trećeg mesta u grupi odvelo ih je u polufinale, a tamo je samo jedna posada bila brža i zasluženo je izboren plasman u A finale.

Šabački kajak su u Kopenhagenu predstavljali i treneri Uroš Pavlović, Milan Đenadić i Uroš Mitjev.
Srbija nije uspela da osvoji nijednu medalju u Skandinaviji. Najbliži postolju bio je Bojan Zdjelar, ali je ipak bip četvrti u jednosedu na 500 metara.

Kraj sezone
Svetskim seniorskim prvenstvom u Kopenhagenu završena je kajakaška sezona bar po pitanju mirnih voda. Specifična epidemiološka situacija uzrokovali su izmene u međunarodnom kalendaru, ali su nadmetanja ipak okončana. O učinku šabačkog kajaka više u nekom od narednih brojeva, no ono što se izdvaja su klupske titule, sveukupna, seniorska i mini kajak, nastup na Svetskom i Evropskm prvenstvu, odnosno Olimpijskim nadama, kao i reprezentovanje u Tokiju kroz trenersku postavu. Istovremeno bio je i kajakaš na korak od Olimpijskih igara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa