14. oktobar 2021.14. okt 2021.
MAGACIN POLOVNIH STVARI CRVENOG KRSTA

Nedostaje obuća i topla garderoba

Prema rečima Milana Glumca za kratko vreme iz magacina polovnih stvari izdato je robe za 80 porodica ili za oko 240 stanovnika opštine. Sa dolaskom hladnijeg vremena povećava se potreba za toplijim stvarima, pa tako u Crvenom krstu ističu da im nedostaje obuća za decu i odrasle, posebno za muškarce
Jedan od važnih segmenata rada koceljevačkog Crvenog krsta jeste magacin polovnih stvari koji je ponovo u funkciji i radiće sve dok to bude bilo moguće zbog epidemiološke situacije.

–Mi imamo preporuku da primamo donacije u vidu polovnih stvari, s tim da garderoba, pored toga što mora biti oprana i uredno složena, neophodno je da bude i hemijski tretirana, odnosno da prođe proces hemijskog čišćenja i da građani mogu da je predaju Crvenom krstu uz potvrdu o izvršenom tretmanu. Imajući u vidu činjenicu da to za građane Koceljeve nije baš jednostavno izvesti, jer u našem mestu nemamo radionicu za hemijsko čišćenje, već su primorani da garderobu nose u obližnje gradove, mi to radimo u ime naših građana, a opet u cilju da bismo osigurali da ono što dajemo iz našeg magacina socijalno ugroženim sugrađanima bude urađeno na bezbedan način- izjavio je sekretar ove humanitarne organizacije.

Prema rečima Milana Glumca za kratko vreme iz magacina polovnih stvari izdato je robe za 80 porodica ili za oko 240 stanovnika opštine. Sa dolaskom hladnijeg vremena povećava se potreba za toplijim stvarima, pa tako u Crvenom krstu ističu da im nedostaje obuća za decu i odrasle, posebno za muškarce.

–Takođe, jakne za starije su nam neophodne, jer građani uglavnom doniraju garderobu za decu i to mahom imamo, ali su nam problem stariji korisnici, u većoj meri muška populacija- istakao je Glumac i apelovao na sve one koji imaju višak garderobe, posebno deficitarne, da se sete ljudi koji su u stanju socijalne potrebe i kojima bi ono što neko drugi ne koristi dobro došlo.
V.Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa