Info

21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Učenje i zabava humanog karaktera
Revijalna izložba kućnih ljubimaca u Lazinoj školi

Učenje i zabava humanog karaktera

Ono što je posebno krasilo pomenutu aktivnost jeste i humanitarni karakter, jer su svi roditelji i učenici doneli po neku sitinicu u vidu hrane, grickalice ili igračke za pse iz azila kojima je sve što je prikupljeno nakon izložbe i prosleđeno
Tri šabačke osnovne škole: OŠ Laza K. Lazarević, OŠ Nikolaj Velimirović i OŠ Vuk Karadžić učestvuju u projektu Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje u organizaciji Centra za interkativnu pedagogiju, a uz podršku Dečje fondacije Pestaloci.

Cilj navedenog projekta jeste pravedna upisna politika, uvažavanje različitosti i umrežavanje i razvijanje saradnje među školama. Pored organizatora i pokrovitelja, projekat je podršan i od strane Lokalne samouprave i Školske uprave u Valjevu.

Projekti timovi pomenutih škola, udruženih snaga i ideja, zajedno su sproveli niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, a jedna od njih je i Revijalna izložba kućnih ljubimaca (pasa) koja je realizovana 16. oktobra u prostorijama i dvorištu Lazine škole, a na predlog učenika viših i nižih razreda koji su se, putem ankete, izjašnjavali o temama radionica.Navedena aktivnost, pored izložbe pasa, obuhvatala je i radioničarski deo u kojem su učenici imali priliku da od eminentnih stručnjaka, poznavalaca i ljubitelja pasa saznaju različite informacije na temu nege, brige, zdravlja i odgovornog vlasništva.

Nakon predavanja stručnjaka, u dvorištu Lazine škole nestrpljivi roditelji, sa svojim kucama – kućnim ljubimcima, čekali su svoju decu da dođu sa predavanja i time je sve bilo spremno da revijalna iložba kućnih ljubimaca počne. Ono što je posebno krasilo pomenutu aktivnost jeste i humanitarni karakter, jer su svi roditelji i učenici doneli po neku sitinicu u vidu hrane, grickalice ili igračke za pse iz azila kojima je sve što je prikupljeno nakon izložbe i prosleđeno.

Žagor i lavež pasa, zadovoljni roditelji, dečji osmesi i dobra organizacija doprineli su da kućni ljubimci, od milošte kuce, defiluju kao pravi pobednici iako je izložba imala revijalni karakter. Posebnu atrakciju i oduševljenje prisutnih izazvao je poni čije je ime Ljubičica, a koji je kućni ljubimac učenice prvog razreda Sare Đorđić. Predavači, predstavnici Projektnog tima i svi učenici nagrađeni su zahvalnicama za učešće, a nadovezujuća aktivnost, koja će se ostvariti krajem oktobra ili početkom idućeg meseca, biće usmerena na kreiranje i promociju video-spota i kratkog filma u vezi sa izložbom.Projekti tim Lazine škole zahvaljuje se projektim timovima Vukove i Nikolajeve škole, predstavnicima Centra za interaktivnu pedagogiju, svim roditeljima i učenicima koji su uzeli učešće u revijalnoj izložbi, ali i ljudima bez kojih bi ova aktivnost izgubila smisao: dr veterine Jeleni Smiljanić, vlasniku i rukovodiocu azila Aleksandru Stanojloviću, organizatoru izložbe Vladeti Jeremiću i Aleksandri Vojinović, vlasnici prodavnice za kućne ljubimce koji su svojim znanjem, iskustvom i savetima doprineli da svi učesnici budu bogatiji za nova saznanja.
OŠ „Laza Lazarević“
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa