21. oktobar 2021.21. okt 2021.
Učenje i zabava humanog karaktera
Revijalna izložba kućnih ljubimaca u Lazinoj školi

Učenje i zabava humanog karaktera

Ono što je posebno krasilo pomenutu aktivnost jeste i humanitarni karakter, jer su svi roditelji i učenici doneli po neku sitinicu u vidu hrane, grickalice ili igračke za pse iz azila kojima je sve što je prikupljeno nakon izložbe i prosleđeno
Tri šabačke osnovne škole: OŠ Laza K. Lazarević, OŠ Nikolaj Velimirović i OŠ Vuk Karadžić učestvuju u projektu Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje u organizaciji Centra za interkativnu pedagogiju, a uz podršku Dečje fondacije Pestaloci.

Cilj navedenog projekta jeste pravedna upisna politika, uvažavanje različitosti i umrežavanje i razvijanje saradnje među školama. Pored organizatora i pokrovitelja, projekat je podršan i od strane Lokalne samouprave i Školske uprave u Valjevu.

Projekti timovi pomenutih škola, udruženih snaga i ideja, zajedno su sproveli niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, a jedna od njih je i Revijalna izložba kućnih ljubimaca (pasa) koja je realizovana 16. oktobra u prostorijama i dvorištu Lazine škole, a na predlog učenika viših i nižih razreda koji su se, putem ankete, izjašnjavali o temama radionica.



Navedena aktivnost, pored izložbe pasa, obuhvatala je i radioničarski deo u kojem su učenici imali priliku da od eminentnih stručnjaka, poznavalaca i ljubitelja pasa saznaju različite informacije na temu nege, brige, zdravlja i odgovornog vlasništva.

Nakon predavanja stručnjaka, u dvorištu Lazine škole nestrpljivi roditelji, sa svojim kucama – kućnim ljubimcima, čekali su svoju decu da dođu sa predavanja i time je sve bilo spremno da revijalna iložba kućnih ljubimaca počne. Ono što je posebno krasilo pomenutu aktivnost jeste i humanitarni karakter, jer su svi roditelji i učenici doneli po neku sitinicu u vidu hrane, grickalice ili igračke za pse iz azila kojima je sve što je prikupljeno nakon izložbe i prosleđeno.

Žagor i lavež pasa, zadovoljni roditelji, dečji osmesi i dobra organizacija doprineli su da kućni ljubimci, od milošte kuce, defiluju kao pravi pobednici iako je izložba imala revijalni karakter. Posebnu atrakciju i oduševljenje prisutnih izazvao je poni čije je ime Ljubičica, a koji je kućni ljubimac učenice prvog razreda Sare Đorđić. Predavači, predstavnici Projektnog tima i svi učenici nagrađeni su zahvalnicama za učešće, a nadovezujuća aktivnost, koja će se ostvariti krajem oktobra ili početkom idućeg meseca, biće usmerena na kreiranje i promociju video-spota i kratkog filma u vezi sa izložbom.



Projekti tim Lazine škole zahvaljuje se projektim timovima Vukove i Nikolajeve škole, predstavnicima Centra za interaktivnu pedagogiju, svim roditeljima i učenicima koji su uzeli učešće u revijalnoj izložbi, ali i ljudima bez kojih bi ova aktivnost izgubila smisao: dr veterine Jeleni Smiljanić, vlasniku i rukovodiocu azila Aleksandru Stanojloviću, organizatoru izložbe Vladeti Jeremiću i Aleksandri Vojinović, vlasnici prodavnice za kućne ljubimce koji su svojim znanjem, iskustvom i savetima doprineli da svi učesnici budu bogatiji za nova saznanja.
OŠ „Laza Lazarević“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa