4. novembar 2021.4. nov 2021.
Još u vrhu (foto: S. S.)

Još u vrhu (foto: S. S.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Popravni u Dobanovcima

Navijači, igrači, trener verovatno će dugo pamtiti utakmicu gde su bili bolji, a opet ostal bez učinka, međutim tabela je neumoljiva, pamti jednostavno, brojčano 0, 1, 3, sve drugo potiskuje u zaborav. Mačva nije igrala slabije, neorganizovanije u derbiju, no bila je nesigurna i naivna kada to nije smela biti, letargična u suviše dugim intervalima i ishod je takav da je bodovni saldo isti, a direktnom konkurentu iz Novog Sada je uvećan za tri.

Mladost (NS) – Mačva 2:0 (1:0)
Čelarevo. Gledalaca: 300. Glavni sudija: Igor Kovačević (Zemun); pomoćnici: Borović (Batajnica) i Vlaščević (Beograd). STRELCI: Vidakov u 23. (11 m) i Karać u 89. minutu za Mladost. ŽUTI KARTONI: Ilić i Švonja (Mladost); Tojčić (Mačva).
MLADOST (NS): Mirković, Karać (Gojković), Švonja, Divac (Čubrilo), Vidakov (Marković), Dimitrić (Popović), Ožegović, Mijić, Ilić, Jelić, Sević.
MAČVA: Manojlović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Belić (Čvorić), Adamović, Marjanović, Mijailović, Trimanović (Stevanović), Arambašić (Gigić).


Ceh protiv Mladosti beše skup, a ubrzo će Šapčane izazvati još jedna ekipa koja je nezgodna na domaćem terenu, željna plasmana u plej of, tim Budućnosti iz Dobanovaca. Jedna od retkih ekipa sa kojom je Mačva igrala u poslednjoj prvoligaškoj sezoni 2016/17. neporažena je poslednja tri meča na domaćem terenu. Poput većine ekipa, beleži uspone i padove. Na svom terenu može da nadigra snažni Javor, ali i bude nadigrana od prosečnog Zlatibora. Reč je o ekipi sa standardnim kosturom, uz nekoliko pojačanja. Najviše prete dvojica Nikola Tripković i Nikola Kodžić, čest džoker sa klupe. Ofanziva je jača strana tima u odnosu na defanzivu. U prom kolu u Šapcu Mačva je pobedila 1:0. Trenutno je u nizu od tri pobede protiv narednog rivala.



-Moramo da zaboravimo meč u Čelarevu, ali da shvatimo i greške. Pristup nije bio dobar, dozvolili smo sebi mnogo grešaka i čeka nas mnogo neuspeha ukoliko ne ispravimo propuste. Budućnost je jak, dobar tim, spreman da čeka priliku i iskoristi ukazanu šansu – ističe trener Mačve Boris Savić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa