25. novembar 2021.25. nov 2021.
OPŠTINA VLADIMIRCI, RAJ ZA UČENIKE

U varoš stiže 1000 dnevno

Zanimljiva slika za jedne a više od bogate za druge, tek svakog jutra oko 15 autobusa i nekoliko minibusa stiže u OŠ „Žika Popović“ i Posavotamnavsku srednju školu oko 1000 učenika iz okolnih gradova i sela.

Reka mladosti dotiče iz Bariča i Obrenovca i okoline, Ratara, Skele, Ušća, potom iz Šapca, Majura, i tako redom do Vladimiraca. Iz pravca preko Letnjikovca i Vranjske a sa druge strane Dumače i Mišara i Orida a iz pravca Ćukovina, Mrovske, Belotića i Matijevca. Direktori škola Stanko Gligorić i Milan Isailović dočekuju ujutro karavan znanja koji u 12,30 i 14 sati vraćaju učenike u rečene sredine da bi opet tokom radne nedelje došli u Vladimirce:

„ Čak i u dane pandemije sve se i moralo i moglo organizovati da nijedan učenik ne ostane bez mesta u prevozu ili da ne ostane u samim Vladimircima. Kada se nastava odvijala po grupama do utančine smo planirali kako vreme dolaska tako i vreme odlaska ali po narodnoj sve se može kad se hoće“ zadovoljni su u varoši koja kipti od mladosti tokom radne nedelje, i radni ljudi obe škole ali i žitelji varošice jer to oživi varoš znanja koja opet mami učenike sa svih strana.

Privučeni su obrazovanjem koje su tražili. I tako iz dana u dan na radost lokalne samouprave koja od ponedeljka do petka gosti malu varošicu mladosti i znanja.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa