25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Saradnja planinara i izviđača

Samo hrabri idu dalje

Završen projekat „Ko sme, taj može, ko je hrabar ide dalje“ . Ministarstvo odbrane prepoznalo je ideju i inicijativu PSD „Cer“ i izviđača kao dobru, te je podržalo realizaciju u vidu finansijskih sredstava u iznosu od 996.000 dinara
Povodom završetka projekta „Ko sme, taj može, ko je hrabar ide dalje“ Planinarsko-smučarskog društva „Cer“ i Savez izviđača grada Šapca u prostorijama Mesne zajednice Jevremova priređena je izložba fotografija nastalih tokom realizacije projektnih aktivnosti udruženja.

-Veoma smo ponosni na sve ono što smo realizovali tokom protekla četiri meseca i smatram da je i grad ponosan na sve ostvareno. Verujem da je saradnja između planinara i i izviđača bila veoma dobra, te smo sarađivali i družili se u različitim okruženjima. Obuka u specifičnim okolnostima, na vodi, poznavanje gljiva i snalaženje u šumi, kao i markacija staza na Ceru deo su projekta. Moram da istaknem da je bila i odlična obuka na vodi koju su organizovali izviđači gde su se planinari oprobali da veslaju. Ovo je samo jedan od dobrih projekata, a planiramo da ostvarimo brojne u narednom periodu– istakla je Sonja Živaković, sekretar PSD „Cer“ naglasivši da je za početnike koji žele da se priključe potrebna udobna obuća, dobra volja, entuzijazam za prve korake na planini.
-Ideja je da što više mladih generacija upoznamo sa lepotom prirode i edukujemo, ali i inspirišemo da postanu planinari/izviđači, te ih pozivamo da se jave kako bi bili deo naših udruženja i savladali neophodnu obuku Da bismo novim članovima olakšali šetnju markirali smo staze na Ceru, tako postoje i one za decu, ali i odrasle.

Foto: Glas Podrinja


Ministarstvo odbrane prepoznalo je ideju i inicijativu PSD „Cer“ i izviđača kao dobru, te je podržalo realizaciju u vidu finansijskih sredstava u iznosu od 996.000 dinara.

-Odlučili smo se da zajednički apliciramo sa projektom, iako smo slični, ali i različiti. Segmenti delovanja bili su tradicija, obrazovanje i edukacija učesnika. Privremeno je i rešen problem vodosnabdevanja Planinarskog doma na Lipovim vodama, jer nam je namera da naredni projekti budu usmereni ka deci školskog uzrasta. Želimo da na Ceru bude učionica na otvorenom kako bi se najmlađi bolje upoznali sa prirodom i njenim bogatstvima – kaže Darko Sloboda predsednik PSD „Cer“ napominjujući da je tokom protekla četiri meseca projekat obuhvatio više od 500 učesnika.

-Izložba je kruna projekta i rada. Veoma smo zadovoljni i ponosni na sve koji su učestvovali –dodao je koordinator projekta Pera Trajković iz Odreda izviđača „Vera Blagojević“ Šabac.
M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa