2. decembar 2021.2. dec 2021.
Raspisan javni poziv za očuvanje životinjskih genetičkih resursa

Raspisan javni poziv za očuvanje životinjskih genetičkih resursa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa u 2021. godini.

Pravo na podsticaje ima fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravno lice i preduzetnik.

Podsticaji obuhvataju podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa i to očuvanjem životinjskih genetičkih resursa. Merom su obuhvaćene sledeće vrste i rase, odnosno sojevi: podolsko goveče, buša, domaći bivo, domaći – brdski konj, nonius, balkanski magarac, mangulica (crni, beli i crveni soj), moravka, resavka, pramenka (pirotska, krivovirska, bardoka, lipska, šarplaninska, vlaško vitoroga i karakačanska), čokanska cigaja, balkanska koza, domaća bela koza, živina – somborska kaporka, banatski gološijan, kosovski pevač i svrljiška kokoš.
Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u skladu sa Javnim pozivom i Pravilnikom.

Rok za podnošenje zahteva je od 15.11.2021. godine do 6.12.2021. godine.

Uz zahtev se prilaže i sledeća dokumentacija:
Zapisnik o održanoj selekcijskoj smotri, overen od strane osnovne, regionalne i glavne odgajivačke organizacije, a za pravna lica i preduzetnike:

Fotokopija kartona deponovanih potpisa (OP – obrazac),
Fotokopija rešenja o registraciji Agencije za privredne registre.

Za sprovođenje ovog Javnog poziva, opredeljena su sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara.
Savetodavac za agroekonomiju Mirjana Milošević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa