24. mart 2022.24. mar 2022.
Adut „plavih“ – Darko Arsić  (foto: RK Metaloplastika)

Adut „plavih“ – Darko Arsić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Derbi za drugo mesto

Pobeda neophodna. Radnički namučio Metaloplastiku u prvom delu. Duel najboljih golmana Lige. Borba i protiv još jedne neugodne tradicije. Partizan i Dinamo takođe žele na poziciju dva
Ukoliko se ne zovete Vojvodina, maksimalan domet za muške rukometne klubove u Srbiji je drugo mesto na kraju sezone. Novosađani samo zvanično nisu osvojili novu titulu, a četiri tima igraju svoju ligu gde će pobednik biti nagrađen plasmanom u SEHA ligu, ukoliko takmičenje opstane na ovaj način. Svakako i vicešampionsko zvanje ima težinu po sebi. U borbi za tu poziciju, na polovini plej ofa, ključni duel igra Metaloplastika. Rival Radnički Kragujevac.

Kragujevčani su trenutno drugi, iznenadili su Partizan u Beogradu, ubrzo u Kupu i zasluženo su tu gde jesu. Nisu favoriti u Šapcu, ali dolaze po neki učinak, bod ili dva.

- Radnički je odličan tim, iskusan i sastav govori da imaju kvalitet, ali imamo za i mi. Dolaze u naš grad, u naš hram i sve osim pobede ću smatrati neuspehom - ističe kapiten Metaloplastike Darko Arsić.

Šapčani su posle slabog starta, vezali tri pobede u gostima prethodne nedelje i imaju priliku da pobedom dostignu Radnički.

-Postojao je grč na početku doigravanja i to nas je koštalo nešto slabijih rezultata. U međuvremenu smo se vratili, vratili samopouzdanje, našu igru i sa optimizmom očekujem nastavak. Utakmice kući ne smemo više da gubimo - dodaje Arsić.

Zlatanović je odličan na golu Kragujevca i uz Arsića najbolji golman lige. Prodanović predvodi tim kao kapiten, nekadašnji igrač pčastičara, a standardizovali su formu: Đerić, Utvić, Stanojev, Barudžić. Metaloplastika igra i protiv tradicije teških mečeva kada rivala predvodi Đorđe Teodorović. Nekadašnji trener “plavih” je u duelima sa ekipom iz rodnog grada, predvodeći Železničar i Radnički, u sedam mečeva pretrpeo samo jedan poraz, u polufinalu Kupa prethodne sezone. U Šapcu je jednom pobedio, tri puta remizirao. Prvi deo ove sezone doneo je pobedu domaćina u Kragujevcu i remi u sali Gimnazije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa