24. mart 2022.24. mar 2022.
Novi trener Mačve: Milan Milanović

Novi trener Mačve: Milan Milanović

FUDBAL: MILAN MILANOVIĆ, TRENER MAČVE

Plej of prvi cilj

Posle pet uzastopnih poraza, golovima Adamovića i Pešića Mačva je pobedila OFK Bačku, vrativši se u plej of zonu. Uspešan debi na klupi imao je novi trener Milan Milanović. Nekadašnji straateg više naših klubova (Rad, Radnički Niš, Radnički Kragujevac, Radnik, Zemun...), tri internacionalna preuzeo je tim samo dva dana ranije, ali je „šok“ dao rezultat.

-Zadovoljan sam borbenošću igrača i pristupom u situaciji posle golova. Kontrolisali smo meč i to je važno. Moramo da radimo, ima mnogo stvari koje u igri treba popraviti. Sve je lakše posle pobede – istakao je Milanović.

Prelazni rok je završen, nema mogućnosti angažovanja novih igrača i treba probuditi tim sa snagama kojima raspolažete.

-Kada vidite broj na grbu znate u koji klub dolazite i kolika je čast biti na čelu kluba takve tradicije. Nisam prvi put u sutuaciji u kakvoj sam u Mačvi, to je takođe deo trenerskog poziva. Prilikom razgovora sa rukovodstvom uverio sam se da je klub jasno struktuiran, da su nadležnosti podeljene, prava i obaveze poštovane i shvatio sam da stručni štab i igrači brinu isključivo o terenu. To je prvi preduslov da punim fokusom na svoja zaduženja preokrenemo loš niz i ostvarimo zadovoljavajuće rezultate. Nisam prvi put u takvoj situaciji i znam da je uz rad uspeh realnost.

Deo trenerske karijere ste proveli u tri strane države (Kazahstan, Jermenija, Moldavija), one koje nisu poznate po fudbalskim rezultatima, kakvo iskustvo donosite sa tih destinacija?
-Finansije su važan segment i lagao bih kada bih govorio drugačije. Iako govorimo o fudbalski manje poznatim državama, tamo je mnogo klubova u koje se ulaže i koji su na taj način uspostavili vrhunsku organizaciju. Istovremeno su angažovali mnogo stranih igrača, u skladu sa ligom u kojoj igraju, ali školovanih, obučenih fudbalera gde se ne hvtatate za glavu na treningu jer prvotimac ne zna osnove. Vodio sam Alaškert i igrali smo u grupnoj fazi Lige konferencija što je za mene kao trenera veliko iskustvo. Nažalost, naše trenere put najčešće vodi na područje bivšeg SSSR ili Kine, jako retko ka Poljskoj, Češkoj, kvalitetom ne zaostajemo, ali pozivi izostaju.

Koliko su Vam poznati igrači iz trenutnog stastava, s obzirom da nemate mnogo vremena za upoznavanje?
-Sarađivao sam sa kapitenom Adamovićem u OFK Beogradu i nešto kraće sa Ristovićem i Kukuličićem, ostali igrači su mi poznati, ali nismo radili zajedno. Svakako da je potrebno vreme da ekipa preuzme ideje novog trenera, no Mačva ima dovoljno bodova, nije u bezizlaznoj situaciji, ima kvalitet da bude još bolja, a radićemo najviše što možemo da skratimo period prilagođavanja.

Već juče je Mačva igrala protiv još jedne ekipe „davljenika“, a opet potencijalnog plej of konkurenta tima Zlatibora, u Priboju. Bez obzir na ishod Timok za vikend je iz kategorije mečeva koje Šapčani moraju pobediti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa