24. mart 2022.24. mar 2022.
Otvaranje „Bele kuće“ početkom maja
CRNA BARA

Otvaranje „Bele kuće“ početkom maja

U obnovljenoj kući doktora Dragoljuba Osećanskog u Crnoj bari, na prigodnom skupu poštovaoca njegovog lika i dela, održanom prošle nedelje u Crnoj Bari, dogovoreno je da ova građevina čiju rekonstrukciju su novčano pomogli mnogi građani, zvanično bude otvorena početkom maja ove godine.

Lepo uređen prostor u kući omiljenog mačvanskog lekara mogao bi poslužiti za različite aktivnosti žitelja ovog sela, a sve u cilju poboljšanja života stanovnika. Pozicija koju kuća sa okućnicom zauzima najviše doprinosi unapređenju turističkog sadržaja, ali može biti sasvim prijatan prostor za okupljanje ljubitelja lova, ribolova, te održavanje velikog broja kulturnih sadržaja.

-Odziv građana da pomognu rekonstrukciju kuće bio je fantastičan. Neke aktivnosti pomogla je opština Bogatić i Ministarstvo kulture. Čuli smo i dosta dobrih saveta za naredne poteze. Zvanično otvaranje ove „Bele kuće“ u Crnoj Bari biće početkom jula ove godine, kaže Dragan Krsmić, predsednik Udruženja „Crnobarski koren” i koje je organizovalo ovaj skup, ali i celu akciju obnove kuće doktora Osećanskog.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa