31. mart 2022.31. mar 2022.
Akcija obeležavanja staza na Ceru
Planinarsko-smučarsko društvo „Cer“

Akcija obeležavanja staza na Ceru

Obeležene su tri staze. Prva vodi od planinarskog doma Lipove vode do Krstova. Druga i treća staza su od planinarskog doma do manastira Radovašnica
Na akciji Planinarsko-smučarskog društva „Cer“ koja je održana u nedelju 27. marta članovi ovog društva su obeležavali staze.

Obeležene su tri staze dnevnom i noćnom markacijom. To znači da će svi ljubitelji prirode i Cera od sada mnogo lakše moći da se snađu na stazi koja ih vodi do određenog, željenog mesta.
Obeležene su tri staze koje su sugrađanima, planinarima a i ostalim dobronamernim putnicima najposećenije. Prva staza vodi od planinarskog doma Lipove vode do Krstova. Dužina ove staze je oko 4,5 kilometara u jednom pravcu.

Ovim putem pozivamo građane, porodice, ljubitelje prirode da se učlane u naše društvo PSD „Cer“ i zajedno uživamo u planinarenju, druženju i upoznavanju prelepih planina Srbije a i šire


Druga i treća staza su od planinarskog doma do manastira Radovašnica. Prva staza je duga oko 13 kilometara, a druga staza je Kušakovića kuća manastir Radovašnica konak i njena dužina je oko 7 km.
Ukupna dužina markiranih staza je oko 25 km. Po prvi put planina Cer je dobila markirane staze za noćne šetnje. Ovim je omogućeno sigurnije i lakše snalaženje u prirodi ako se tamo nađete slučajno ili namerno i u noćnim uslovima.



PSD „Cer“ želi dobrodošlicu svima na vašu i našu planinu koja zaslužuje da bude posećena. Provedite kvalitetno i zdravo vikend sa porodicom, a mi kao društvo potrudićemo se da vam olakšamo za sada šetnju, a sa novim planovima i idejama blagovremeno vas obaveštavamo. Ideje su prisutne. Za njihovu realizaciju potrebna je volja koju naše društvo ima, vreme za koje ćemo se potruditi da bude izdvojeno i novčana sredstva,za koja će sponzori i grad nadamo se imati sluha.

Ovim putem pozivamo građane, porodice, ljubitelje prirode da se učlane u naše društvo PSD „Cer“ i zajedno uživamo u planinarenju, druženju i upoznavanju prelepih planina Srbije a i šire.
PSD Cer

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa