14. april 2022.14. apr 2022.
Tribina stručnjaka Muzeja žrtava genocida
TRIDESET GODINA MUZEJA ŽRTAVA GENOCIDA: HOLOKAUST NA TERITORIJI JUGOSLAVIJE TOKOM DRUGOG SVETSKOG RATA

Tribina stručnjaka Muzeja žrtava genocida

Muzej žrtava genocida u saradnji sa Muzejom šabačkih Jevreja organizuje tribinu na temu „Trideset godina Muzeja žrtava genocida: Holokaust na teritoriji Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata“. Tribina je zakazana za četvrtak 14. april u prostorijama Muzeja šabačkih Jevreja sa početkom u 18.00 časova.

Predavanje će održati stručnjaci Muzeja žrtava genocida dr Dragan Cvetković, muzejski savetnik, i Biljana Marcojević, kustos-istoričar i muzejski pedagog. Cilj predavanja biće prezentovanje dosadašnjeg rada Muzeja žrtava genocida na negovanju kulture sećanja na srpske žrtve genocida u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i na srpske žrtve stradale tokom Drugog svetskog rata na prostoru čitave Jugoslavije. Pored toga, stručnjaci Muzeja žrtava genocida će se posebno osvrnuti na žrtve Holokausta na prostoru Jugoslavije, nastojeći da publici predoče glavne odlike ovog složenog i kompleksnog istorijskog fenomena, sa posebnim osvrtom na naučne domete koji su do ovog trenutka ostvareni na polju istraživanja niza tema vezanih za Holokaust.

Ovo predavanje se organizuje uz podršku Fondacije Muzeja žrtava genocida, a u sklopu niza aktivnosti kojima Muzej žrtava genocida obeležava tridesetogogidšnjicu svog postojanja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa