28. april 2022.28. apr 2022.
M. Jevtić  (foto: RK Metaloplastika)

M. Jevtić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Najteži imperativ

Poraz u Pančevu otežao borbu za drugo mesto. Vojvodina i Partizan ključni dueli. Ponoviti nastup kao u Kupu
Nije se ispunila želja da se i u šestom meču Dinama i Metaloplastike pobednik ne menja. Pančevci su bili oni sa više koncentracije u finišu ostvarivši pobedu koja ih vraća u borbu za drugo mesto, istovremeno otežava situaciju Metaloplastici.

Šapčani su morali dobro iskoristi desetodnevni period bez utakmice, jer im sledi izuzetno važan i težak meč protiv Vojvodine u Šapcu. Metaloplastika je u Kupu pokazala da može protiv novog/starog šampiona, neophodno je ponoviti takav duel da se ostvari izuzetno bitna pobeda. Eventualni neuspe daje priliku Partizanu i Radničkom da se odlepe na četiri, boda razlike. „Plavi“ mogu protiv Vojvodine, ali će to biti najteži imperativ, jer će u Šapcu gostovati izuzetno motivisan tim.

Dinamo (P) – Metaloplastika 28:27 (14:12)
Hala „Strelište“. Gledalaca: 300. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Dinamo 2(1); MP 3(2). Isključenja: Dinamo 6; MP 4 minuta.
DINAMO (P): Stamenković, Bekić, Čabrilo, Bošković, Ostojić 4, Perić, Perović 3(1), Tonić, Distol, Pavlović 5, Urta, Golubović 7, Kostadinović 4, Radović 4, Milošević 1, Birkenheuer (14 odbrana).
MP: Pavković, Dodić 2, Jevtić 2, N. Milovanović, Ćosić, Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Aidi 10, Ivanić, Arsić 1 (8 odbrana), Terzić 1, Brajović 8 (1), Milenković, Mešter 2, Dakić.


Vojvodina je već šampion, samo teoretski može da im bude ugrožena titula, no sigurno bi najbolja osveta za poraz u finalu Kupa bila overavanje titule baš kod „dželata“, te će nesumnjivo Novosađani doći željni bodova i u težnji da titulu osvoje sa maksimalnim učinkom. Ni tradicija nije naklonjena Metaloplastici. Poslednja prvenstvena pobeda u Šapcu protiv Vojvodine ostvarena je 26. marta 2016. godine. Svakoj seriji jednom dođe kraj.

Radnički i Partizan su favorit u svojim mečevima, te je pobeda izueztno bitna, kako protiv Vojvodine, tako i ona u Beogradu protiv Partizana u prvom kompletno majskom vikendu. Mlada ekipa Miodraga Kažića je pred velikim iskušenjem, ali kako ističu cilj su uvek pobede, ime rivala na drugoj strani nije važno.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa