5. maj 2022.5. maj 2022.
Nadomak baraža – ORK Mačva Bogatić (foto: Mačva info)

Nadomak baraža – ORK Mačva Bogatić (foto: Mačva info)

RUKOMET: PRVA LIGA „ZAPAD“

Nijanse odnele baraž

Po jedan meč presudio da ekipe ne izbore baraž. Promene u sastavu Medicinara 2 donele slabije rezultate na proleće. Poraz od Šamota 2 je odneo baraž Bogatincima
Drugi tim Medicinara u ženskoj i tim Mačve iz Bogatića u muškoj konkurenciji Prve lige Zapad bili su blizu plasmana u baraž za Super B ligu, no na kraju su bili na najtežoj poziciji, prvoj ispod crte.
Medicinar je počeo odlično, pretrpeo samo jedan poraz u jesenjoj polusezoni, bio najbolji tim u takmičenju, međutim u prolećnom delu je doživeo velike promene. Usled velikog broja povreda u prvom timu, najbolji igrač i strelac Prve lige Aleksandra Vasić prebačena je potpuno u prvi tim, bez nastupa za drugu ekipu, no pre toga se i Tamara Mandić teško povredila, te je odlučeno da u drugom timu dobiju priliku i preostale rukometašice iz mlađih kategorija. Poraženi su u Šapcu od Loznice i na kraju od ORK Loznice za konačno treće mesto. Treba napomenuti da mlađe kategorije Šapčanki igraju odlično i imaju najveće ambicije u sve tri kategorije u završnici državnih prvenstava.

Mačva iz Bogatića je izgradila tim na nekolicini iskusnih bivših igrača potpomognutih igračima iz

Metaloplastike 2 i kao takva predstavljala prijatno iznenađenje Prve lige čitave sezone. Loznica je neprikosnovea od starta, dok „lisice“ igraju pri vrhu. Nešto bolja je bila jesen, ali je ekipa igrala solidno i u nastavku. Poraz od Uba je poremetio planove, dok je ipak ključni bio neuspeh protiv Šamota na domaćem terenu. Na kraju je Mačva delila poziciju dva, ali je ubedljiviji poraz u Bogatiću u odnosu na pobedu u Aranđelovcu drugu ekipu Šamota odveo u baraž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa