2. jun 2022.2. jun 2022.
Načenjlnica odeljenja opšte uprave, Ana Anđelić, Foto: "Glas Podrinja"

Načenjlnica odeljenja opšte uprave, Ana Anđelić, Foto: "Glas Podrinja"

RASPISAN JAVNI KONKURS U SPROVOĐENjU MERA ENERGETSKE SANACIJE

Podrška domaćinstvima na teritoriji Šapca

Grad Šabac je raspisao javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Šapca. Za ovaj projekat planirano je 10 miliona dinara. Grad Šabac i Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojili su po 5 miliona dinara. Iznos subvencije za građane je 50% od vrednosti radova
U okviru realizacije Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti grada Šapca za 2022. godinu a u cilju finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije za 2022. godinu, Grad Šabac raspisao je Javni konkurs za izbor privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata. Mere energetske sanacije u domaćinstvima sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Šapca.

- Mere koje je Grad predvideo i za koje privredni subjekti kao direktni korisnici mogu konkurisati su zamena i ugradnja dotrajale stolarije sa pratećom opremom, zamena i ugradnja kotlova, izolacija zidova, krovna izolacija, nabavka i ugradnja solarnih kolektora, toplotnih pumpi i cevi, kao i radijatora, kaže načelnica Odeljenja opšte uprave Ana Anđelić, predsednica Komisije za realizaciju mera energetske sanacije na teritoriji grada Šapca.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa. Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Šapca.

Mere energetske sanacije u domaćinstvima sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Šapca


Na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja i ispunjavaju sledeće uslove: da su upisani u registar APR-a, a registrovani su kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, da imaju ateste za materijale i proizvode.

- Sve informacije i prijavni obrasci mogu se preuzeti na zvaničnoj prezentaciji grada Šapca, ili u Gradskoj upravi. Po završenom konkursu i obavljenoj proceduri, objavićemo javni poziv za građane, dodaje Anđelić.

Javni konkurs raspisan je 25. maja i traje do 09. juna.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa