2. jun 2022.2. jun 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

KABINET NAČELNIKA MUO

Sajam zapošljavanja u Malom Zvorniku

U sklopu redovnih aktivnosti načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac posetio je u utorak 31. maja opštinu Mali Zvornik. Tom prilikom održao je radni sastanak sa republičkim sanitarnim inspektorom vezano za unapređenje rada .

U nastavku je upriličena poseta Sajmu zapošljavanja, gde se sa rukovodstvom opštine razgovaralo o planovima razvoja i zapošljavanja u narednom periodu.

Sajam je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje iz Loznice i predstavlja mogućnost da lica koja traže posao stupe u direktan kontakt sa poslodavcima kojima su potrebni radnici. Ovo je jedinstvena prilika i za kompanije da predstave svoju delatnost i iskažu potrebu za novim radnicima.

Održan je u fiskulturnoj sali Srednje škole, sa početkom u 11:00 časova.

Po rečima predsednika opštine Zorana Jevtića značajan broj građana Malog Zvornika je tokom prošle godine već dobio posao,što je bilo nezamislivo za malu opštinu. Dve strane kompanije, ali i domaća preduzeća u sve većem broju zapošljavaju građane sa ovog područja. Na sajmu učestvuje oko 15 poslodavaca što je velika šansa za zapošljavanje naših građana. Značajno se smanjuje broj nezaposlenih lica što i jeste politika koju opština Mali Zvornik sprovodi. Prvi sajam je održan pre tri godine, a usled pandemije nastupila je pauza od dve godine, istakao je između ostalog predsednik opštine Zoran Jevtić.

Sajam su svečano otvorili Zoran Milovanović, v.d. direktor lozničke filijale Nacionalne službe zapošljavanja, Vladan Krasavac načelnik Mačvanskog upravnog okruga i Zoran Jevtić predsednik opštine Mali Zvornik.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac istakao je da je svaki sajam veoma važan događaj i skup, jer se ovom prilikom stiče mogućnost da se bar jedna osoba na ovoj listi zaposli, a poslodavci i nezaposlena lica, u direktnom kontaktu, približe jedni drugima, da razmene svoja iskustva. Firme i kompanije će precizirati koji profesionalni profil žele, a nezaposlena lica imaju priliku da se predstave, pokažu svoju diplomu i uvere poslodavce u svoje sposobnosti, kada, u direktnom razgovoru, dobiju neophodne informacije.

Nacionalna služba zapošljavanja uputila je poziv nezaposlenim radnicima da se u što većem broju odazovu i iskoriste mogućnost sticanja zaposlenja u nekom od privrednih subjekata.
Prema podacima NSZ, iz marta 2017. godine, na području opštine Mali Zvornik bilo je 2.157 nezaposlenih lica, od čega 1165 žena. Danas je situacija povoljnija, jer je na evidenciji 1.150 nezaposlenih lica, a od tog broja deo naših sugrađana, iznad 50 godina starosti, nisu sada radno sposobni.

Učešće na sajmu uzelo je 14 poslodavaca sa područja opštine Mali Zvornik i grada Loznice.
Među učesnicima su Preduzeće „Minth Automotive Europe“ doo iz Loznice, kojem je potrebno čak 15 različitih profila izvršilaca, Preduzeće „Infofin“ iz Malog Zvornika,Fabrika „Kayra textile“ doo Mali Zvornik, Preduzeće “Bauwin Decor“ doo iz Brasine, koje se bavi proizvodnjom PVC stolarije,Zanatska krojačka radnja „Jana“ iz Donje Borine,Preduzeće „Ravnaja“ iz Malog Zvornika,Firma „Metalno 2012“ doo iz Malog Zvornika ,Privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge „Fasader pro“ doo iz Malog Zvornika i mnogi drugi.

Opština Mali Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem ovakvih sajmova,kako bi se što veći broj sugrađana zaposlio.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa