Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Начењлница одељења опште управе, Ана Анђелић, Фото: "Глас Подриња"

Начењлница одељења опште управе, Ана Анђелић, Фото: "Глас Подриња"

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Подршка домаћинствима на територији Шапца

Град Шабац је расписао јавни конкурс за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације стамбених објеката на територији града Шапца. За овај пројекат планирано је 10 милиона динара. Град Шабац и Министарство рударства и енергетике издвојили су по 5 милиона динара. Износ субвенције за грађане је 50% од вредности радова
У оквиру реализације Програма финансирања активности и мера унапређења енергетске ефикасности града Шапца за 2022. годину а у циљу финансијске подршке домаћинствима у процесу енергетске санације за 2022. годину, Град Шабац расписао је Јавни конкурс за избор привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката. Мере енергетске санације у домаћинствима спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији града Шапца.

- Мере које је Град предвидео и за које привредни субјекти као директни корисници могу конкурисати су замена и уградња дотрајале столарије са пратећом опремом, замена и уградња котлова, изолација зидова, кровна изолација, набавка и уградња соларних колектора, топлотних пумпи и цеви, као и радијатора, каже начелница Одељења опште управе Ана Анђелић, председница Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији града Шапца.

Домаћинства која остваре право на суфинансирање могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем овог јавног конкурса. Циљ спровођења мера енергетске санације је унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града Шапца.

Мере енергетске санације у домаћинствима спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији града Шапца


На јавном конкурсу могу учествовати привредни субјекти који врше испоруку и радове на уградњи материјала, опреме и уређаја и испуњавају следеће услове: да су уписани у регистар АПР-а, а регистровани су као привредна друштва и предузетници најмање шест месеци од дана подношења пријаве, да над њима није покренут стечајни поступак или поступак ликвидације, да имају атесте за материјале и производе.

- Све информације и пријавни обрасци могу се преузети на званичној презентацији града Шапца, или у Градској управи. По завршеном конкурсу и обављеној процедури, објавићемо јавни позив за грађане, додаје Анђелић.

Јавни конкурс расписан је 25. маја и траје до 09. јуна.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa