Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Музички програм за све генерације
17. МОТО СКУП У ПЕТАК И СУБОТУ НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

Музички програм за све генерације

“Ове године поново имамо концерт Исака Шабановића и то због великог броја захтева наших суграђана. Ове године ћемо имати спој модерног рока и и нешто старијег, који ће заступати Октобар 1864 и Тања Јовићевић. Субота је дан резервисан и за дефиле, који почиње од 18.00 часова ”, наводи председник МК “Чивија” Александар Маџаревић Салер
Мото скуп у организацији Мото клуба “Чивија” одржаће се 17. пут у петак и суботу на Шабачком хиподрому. Главне звезде музичког дела скупа биће Исак Шабановић и Тања Јовићевић. Ни ове године неће изостати традиционални дефиле моторима улицама града. Организатори апелују на све учеснике да возе безбедно и поштују сва правила.

Иако је претходних година скуп одржаван последњег викенда маја, због променљивих временских услова померен је за почетак јуна.

-Ове године поново имамо концерт Исака Шабановића и то због великог броја захтева наших суграђана. Прошле године је било јако лоше време током скупа и многи људи који су желели да дођу на концерт нису дошли. Иако је вече када је он певао било више од 3.300 људи на Хиподрому, много је оних који су пропустили или желели поново да виде Исака. Ове године је много подигао цену, али успели смо да га доведемо. Ове године ћемо имати спој модерног рока и и нешто старијег, који ће заступати Октобар 1864 и Тања Јовићевић, наводи председник МК “Чивија” Александар Маџаревић Салер.

Музички програм почиње у петак од 19.00 часова када ће свој први наступ пред публиком имати нови бенд који је основао Јоца, басиста Суперменса. Од 20.00 часова почиње концерт шабачког бенда Предигра, који редовно наступа на скуповима, а од 22.00 сата је планиран Исаков наступ. Тања Јовићевић и Октобар 1864 наступају у суботу од 22.00 сата, два сата пре њих публику ће забављати Суперменси, а од поноћи ће наступити млади шабачки бенд који чине Гимназијалци, а чија највећа атракција је талентована четрнаестогодишња бубњарка.

Опрез!
Овогодишња мото сезона није почела добро. Један мотоциклиста изгубио је живот у Церовцу, а један у Коцељеви. Црни биланс на нивоу Србије много је већи. Из МК “Чивија” током целе сезоне апелују и на возаче мотоцикала, али и на све друге возаче да поштују саобраћајне прописе.
- Људи увек мисле да возачи мотоцикала доживљавају незгоде због брзине, али често није тако. Густина саобраћаја је све већа. За вожњу мотора треба много више искуства него за вожњу аута. Неопходна је и добра прегледност ситуације, а не само рефлекси. Поред тога, возачи аутомобила све ређе гледају у ретровизор. Мотоциклиста не може да се опусти кроз насељено место, односно тамо где има прикључних путева. Возачи аутомобила не схватају да мотор убрзава много брже него аутомобил и да му, када крене у претицање треба много мање времена да пређе неку раздаљину. Због тога мисле да ће имати времена да скрену пре него што мотор стигне до њих, објашњава Салер.


-Субота је дан резервисан и за дефиле, који почиње од 18.00 часова. Пре тога је дружење и игре у кампу. То је нешто што је за бајкере и чему се сви радују, јер никад се пре скупа не зна ко ће све бити на њему и ко ће се све срести. Очекујемо госте из бивше Југославије, Бугарске, Румуније, Грчке, Аустрије, Немачке, наводи Салер.

“Чивија” је од прошле године учествује у Европском отварању мото сезоне, заједно са Хамбургом, Штутгартом, Бишесхофеном и Травником. Ове године отварање је организовано у Бишесхофену 23. и 24. априла. Представници “Чивије” гостовали су на овом отварању и тамо чули бројне похвале на рачун скупа који организују у Шапцу, а који је и од стране Мото асоцијације Србије девет пута проглашаван за најбољи у земљи. Због тога ће ове године скуп у Шапцу посетити доста моториста из Немачке и Аустрије.

Следеће године европско отварање сезоне одржаће се у Шапцу.
Мото скуп ће, као и сваке године имати и хуманитарни карактер. Део новца од улазница отићи ће за лечење неког детета.

Цена улазнице за пешаке је 300 динара, а за моторе 500.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa