Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА МУО

Сајам запошљавања у Малом Зворнику

У склопу редовних активности начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у уторак 31. маја општину Мали Зворник. Том приликом одржао је радни састанак са републичким санитарним инспектором везано за унапређење рада .

У наставку је уприличена посета Сајму запошљавања, где се са руководством општине разговарало о плановима развоја и запошљавања у наредном периоду.

Сајам је организовала Национална служба за запошљавање из Лознице и представља могућност да лица која траже посао ступе у директан контакт са послодавцима којима су потребни радници. Ово је јединствена прилика и за компаније да представе своју делатност и искажу потребу за новим радницима.

Одржан је у фискултурној сали Средње школе, са почетком у 11:00 часова.

По речима председника општине Зорана Јевтића значајан број грађана Малог Зворника је током прошле године већ добио посао,што је било незамисливо за малу општину. Две стране компаније, али и домаћа предузећа у све већем броју запошљавају грађане са овог подручја. На сајму учествује око 15 послодаваца што је велика шанса за запошљавање наших грађана. Значајно се смањује број незапослених лица што и јесте политика коју општина Мали Зворник спроводи. Први сајам је одржан пре три године, а услед пандемије наступила је пауза од две године, истакао је између осталог председник општине Зоран Јевтић.

Сајам су свечано отворили Зоран Миловановић, в.д. директор лозничке филијале Националне службе запошљавања, Владан Красавац начелник Мачванског управног округа и Зоран Јевтић председник општине Мали Зворник.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац истакао је да је сваки сајам веома важан догађај и скуп, јер се овом приликом стиче могућност да се бар једна особа на овој листи запосли, а послодавци и незапослена лица, у директном контакту, приближе једни другима, да размене своја искуства. Фирме и компаније ће прецизирати који професионални профил желе, а незапослена лица имају прилику да се представе, покажу своју диплому и увере послодавце у своје способности, када, у директном разговору, добију неопходне информације.

Национална служба запошљавања упутила је позив незапосленим радницима да се у што већем броју одазову и искористе могућност стицања запослења у неком од привредних субјеката.
Према подацима НСЗ, из марта 2017. године, на подручју општине Мали Зворник било је 2.157 незапослених лица, од чега 1165 жена. Данас је ситуација повољнија, јер је на евиденцији 1.150 незапослених лица, а од тог броја део наших суграђана, изнад 50 година старости, нису сада радно способни.

Учешће на сајму узело је 14 послодаваца са подручја општине Мали Зворник и града Лознице.
Међу учесницима су Предузеће „Minth Automotive Europe“ доо из Лознице, којем је потребно чак 15 различитих профила извршилаца, Предузеће „Инфофин“ из Малог Зворника,Фабрика „Kayra textile“ доо Mали Зворник, Предузеће “Bauwin Decor“ доо из Брасине, које се бави производњом ПВЦ столарије,Занатска кројачка радња „Јана“ из Доње Борине,Предузеће „Равнаја“ из Малог Зворника,Фирма „Mетално 2012“ доо из Малог Зворника ,Привредно друштво за производњу, промет и услуге „Фасадер про“ доо из Малог Зворника и многи други.

Општина Мали Зворник ће и у наредном периоду наставити са организовањем оваквих сајмова,како би се што већи број суграђана запослио.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa