6. avgust 2009.6. avg 2009.
LEPO VREME POSLUŽILO REGATAŠE

“ZAVESLAJ VIŠE“ DRUGI PUT

Vremenska prognoza je jedna od važnijih stvari učesnicima svih regata. Na sreću onih koji su bili na Drugoj šabačkoj regati, prognozeri nisu omanuli, vremenski uslovi su bili idealni. Možda je na vrelom asfaltu temperature bila previsoka, na reci se ona mnogo lakše podnosi.
Leto je godinama unazad period u kojem se, u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, najviše oseća nedostatak krvi. Šezdeset učesnika regatae koji su dobrovoljno dali krv, sigurno su solidno popravili zalihe dragocene tečnosti Zdravstvenog centra u Šapcu.
Okupljanje regataša je počelo oko 11 časova na gradskoj plaži Stari grad, a mali tehnički problemi sa sajlama remonkera koji u vukli plovila, pomerili su za četrdesetak minuta planirani start u 13 časova. Cilj je, kao i prošle godine, bila Sremska Mitrovica. Regatu bez muzike je teško zamisliti; to su znali i tamburaši koji su se odmah posle starta latili instrumenata. Nije dugo prošlo do momenta kada se zadimio roštilj, a sa njim, sasvim prirodno, lepo su se ukomponovali i sokovi od šljive, grožđa i hmelja. Popijenu količinu nije bilo moguće pouzdano utvrditi; malo je verovatno da se radi o cisternama, ali se o hektolitrima sigurno može pričati...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa