Info

16. jun 2022.16. jun 2022.
Dobar start sezone „zorkaša“ (foto: KK Zorka)

Dobar start sezone „zorkaša“ (foto: KK Zorka)

KAJAK: MINI KAJAK I PIONIRSKA LIGA SRBIJE

Početak obećava neizvesnost

Dva druga mesta ekipno posle prvog takmičarskog kola. Najava izuzetno zanimljive sezone. Početak novog takmičenja – Lige olimpijskih nada. Naredno kolo 9. jula u B. Palanci
U vreme kada su sezone u većini sportova već okončane ili su u samom finišu, kajak sezona se zahuhtava, a pethodnog vikenda su statrovali najmlađi kajakaši u Mini kajak ligi Srbije, odnosno Ligi Srbije za pionire, kao i novoformiranoj Ligi olimpijskih nada. Posle prvog od četiri kola šabačka „Zorka“ je ekipno druga u obe starosne kategorije. Pojedinačno je osvojeno jedno prvo mesto (Nađa Radaković), tri druga i šest trećih mesta.

Dovragović bez Evropskog u Beogradu
Na samom početku takmičarskog dana na Trofeju Beograda 2022, ali i u toku, održane su dve izborne trke – K2 na 500 i 1.000 metara, u kojima je veslao Veljko Dovragović. On je u obe discipline u čamcu bio sa Dimitrijem Stošićem iz Vala, ali su u obe trke bili treći, što nije plasman koji bi im doneo učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Beogradu (23-26. jun).


Tarket je vodeći u mini kajaku sa 249 bodova, Šapčani su drugi sa 217,5, dok kod pionira tabelu predvodi bezdanski Dunav sa osvojenih 142,5 bodova, tri i po više od drugoplasirane Zorke. U Ligi olimpijskih nada Zorka i Zmaj dele treću i četvrtu poziciju sa 80.5 poena. Inače, LON je takmičenje koje se odvija po istom principu kao i mini kajak, odnosno pionirska liga, no obuhvata kategoriju kadeta i takmičarki i takmičara u prvoj godini mlađih juniora. Drugo kolo je zakazano za 9. jul, a posle Beograda domaćin je Bačka Palanka.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa