16. jun 2022.16. jun 2022.
Uspešna sezona Bogatinaca (foto: FK Mačva Bogatić fb strana)

Uspešna sezona Bogatinaca (foto: FK Mačva Bogatić fb strana)

FUDBAL: FK MAČVA 1929 BOGATIĆ

Proleće iznad svih očekivanja

Četvrti učinak u prolećnojpolusezoni. Jedna od najboljih gosutjućih ekipa. Mnogo promena tokom zime. Ključne pobede u Arilju i protiv Rađevca. Optimistično i u narednoj sezoni
Kada se pogledaju samo rezultati u prolećnoj polusezoni ekipa Mačve iz Bogatića je četvrta na tabeli, sveukupno osvojeno je peto mesto, ali i epitet najprijatnijeg iznenađenja srpskoligaškog zapada. Poput prve dve i treća sezona u ovom rangu obeležena je promenama u igračkom sastavu, promenama na klupi, ali je tim sigurno plovio ligom od početka do kraja. Bogatinci su bili jedan od najnepoželjnijih gostiju, pretrpeli su samo dva poraza van Bogatića i po tome su najuspešniji posle Slobode i Požege, neprikosnovenih u tek zavšenom šampionatu. Sve ovo je učinjeno sa jednim od mlađih timova u takmičenju.

-Kada sam dogovorio saradnju i preuzeo ekipu, već je desetak igrača bilo na izlaznim vratima i pripreme smo počeli sa 14 fudbalera. Pred kraj prelaznog roka dolazi do promena u upravi i činimo ono što možemo, formiramo mlad tim gde dominiraju bonus igrači. Jedina ambicija bio je opstanak, strahovalo se čak i za to – priseća se trener Bogatinaca Igor Đurković koji je na tom mestu na polusezoni zamenio Žarka Todorovića.

Počelo je porazom u Bogatiću od kasnijeg šampiona Slobode, ali su potom usledile pobede u Arilju i nad Rađevcem na domaćem terenu.

-Ovi trijumfi su mladom timu doneli veliko samopouzdanje i počeli smo izvanrednu seriju. Na kraju smo vezali devet kola bez poraza, nismo poraženi nijednom na gostovanju, a jedino su nas savladala dva vodeća tima Sloga i Sloboda. Svaki bod smo zaslužili, dok je bilo mečeva gde je sreća odnela po neki kao, što je slučaj u remiju 1:1 protiv Mladog radnika. Ta pobeda bi nas odvelana četvrto mesto. To je mali žal u fantastičnoj sezoni i rezultatu kakav Mačva dugo nije postigla.
Pauza između dve sezone kraća je od one između jeseni i proleća, te će ubrzo i četvrta uzastopna za „crveno-crne“ u ovom rangu. Nema više Slobode, Sloge, Trepče, Rabrova, a dolaze Budućnost Krušik, Tutin, Polet i Mihailovac, dugogodišnji srpskoligaši.

-Sezona bi mogla biti vrlo izjednačena. Trudićemo se da sačuvamo kostur ekipe i u skladu sa mogućnostima angažujemo igrače na deficitarnim pozicijama kako bi opet imali mlad, ali još kvalitetniji tim. Ostvarena je odlična saradnja na relaciji igrači – stručni štab – uprava – lokalna samouprava i optimista sam pred novu sezonu – zaključio je Đurković.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa