16. jun 2022.16. jun 2022.
„Gromoglasno“ pripovedanje Anđelke Radovanović
NOVE KNjIGE

„Gromoglasno“ pripovedanje Anđelke Radovanović

U svojo nedavno predstavljenoj novoj knjizi, zbirci pripovedaka „Zlatno grumenje“, šapčanka Anđelka Radovanović, nekadašnja ekonomistkinja „Zorke“ Šabac se bavi različitim pitanjima, bliže ili dalje prošlosti rodnog grada, ali piše i o ljubavi, nestanku dece u zdravstvenim ustanovama, preteranom gledanju u kompjuterske ekrane ljudima i događajima koje je upoznala ili o njima slušala od drugih.

-Sve priče su istinite i emotivne. Preživljavam ih na samo sebi svojstven način. Ima tu i suza i radovanja. Uglavnom, duboko su urezane u moja osećanja i tu su dugo stajale do izlaska na svetlost dana, kaže Anđelka.

Njen rad u naslovnom tekstu ove knjige je upravo grumenje zlata koje jedan iskusan, stari kopač otkriva u tami, da bi vaskrslo na svetlosti i ostavilo večan trag.

Svoj plodan spisateljski rad nastavlja rukopisom budućeg romana koji je naslovila „Vojnik“, a radi se o životnoj ispovesti čoveka, visokog vojnog oficira koji je prošao golgotu mnogih ratova, a danas kao ranjenik i penzioner sve to doživljava na sebi svojstven način o čemu piše Anđelka.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa