Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
„Громогласно“ приповедање Анђелке Радовановић
НОВЕ КЊИГЕ

„Громогласно“ приповедање Анђелке Радовановић

У својо недавно представљеној новој књизи, збирци приповедака „Златно грумење“, шапчанка Анђелка Радовановић, некадашња економисткиња „Зорке“ Шабац се бави различитим питањима, ближе или даље прошлости родног града, али пише и о љубави, нестанку деце у здравственим установама, претераном гледању у компјутерске екране људима и догађајима које је упознала или о њима слушала од других.

-Све приче су истините и емотивне. Преживљавам их на само себи својствен начин. Има ту и суза и радовања. Углавном, дубоко су урезане у моја осећања и ту су дуго стајале до изласка на светлост дана, каже Анђелка.

Њен рад у насловном тексту ове књиге је управо грумење злата које један искусан, стари копач открива у тами, да би васкрсло на светлости и оставило вечан траг.

Свој плодан списатељски рад наставља рукописом будућег романа који је насловила „Војник“, а ради се о животној исповести човека, високог војног официра који је прошао голготу многих ратова, а данас као рањеник и пензионер све то доживљава на себи својствен начин о чему пише Анђелка.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa