30. jun 2022.30. jun 2022.
Startovale pripreme Mačve (foto: Z. D.)

Startovale pripreme Mačve (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRIPREME MAČVE

Formiranje tima

Prvi odlasci. Biće još promena u timu. Bez prethodnih zasluga. Pripreme u Šapcu i na Zlatiboru. U planu pripremni dueli
Od 20. juna prvotimci Mačve nalaze se u trenažnom procesu letnjih priprema za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije. Pripreme su startovale nešto ranije, jer i prvenstvo, zbog Mondijala, počinje dve nedelje pre prošlosezonskog termina, odnosno prvo kolo je zakazano za 30. jul.

Prvi deo priprema Mačva će imati u Šapcu. Na startu je bilo 37 igrača, među kojima i 13 iz omladinskog pogona. Od početka su tu pridošlice, odnosno povratnici u klub posle jedne ili više sezona: Igor Ristivojević (došao iz Loznice), Boško Vraštanović (Loznica) i Luka Pejović (prethodne sezone nosio dres Radničkog iz Sremske Mitrovice). Filipu Kukuličiću, Nikoli Ristoviću i Nikoli Pejčiću su istekle pozajmice i oni neće biti u sastavu Mačve u narednoj sezoni, kao ni Kristijan Tojčić koga je angažovao ivanjički Javor, novi superligaš. Na startu priprema nije bilo ni Branislava Markovića i po svemu sudeći i on će karijeru nastaviti u drugom klubu. Najavljeno je da će biti još i dolazaka i odlazaka.

Jedinstvo u Prvoj ligi
Van svih očekivanja i nekih logičkih merila, ali u skladu sa propozicijama Fudbalskog saveza Srbije, upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije, nastalo nakon istupanja Žarkova, popuniće ekipa Jedinstva iz Uba. Želju da nastupi u ovom rangu imalo je deset klubova.
Ubljani su bivši drugoligaši, iz perioda kada su predstavljali filijalu Crvene Zvezde. Igrali su potom u Zoni, Srpskoj ligi, a prethodne sezone su zauzeli treće mesto u grupi Zapad. Ipak, prema pravilniku gde Savez donosi odluku o popunjavanju upražnjenog mesta prema kriterijumima koji nisu vezani samo za rezultat, već i uslove i interes fudbala, Ubljani su dobili prednost u odnosu na Zemun, Budućnost, Timok, Slogu iz Požege... plasman Ubljana otvara slobodno mesto u SL Zapad koje će biti popunjeno po istom principu.


Do 10. jula je ekipa u Šapcu, a potom odlazi na desetodnevne pripreme, najverovatnije na Zlatiboru. Pre odlaska u planu su dve ili tri lakše utakmice, a na Zlativoru i snažniji rivali. Trener Kurtušić je najavio da će njegov princip biti da su svi na nuli, bez prethodnih zasluga i shodno tome će rad uticati ko će imati više prilike za igru.

U prvom kolu Mačva dočekuje beogradski Grafičar, a potom u derbiju protiv starog rivala gostuje u Užicu, ekipi Slobode.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa