18. avgust 2022.18. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Republička planinarska akcija

Tragom 2. prekobrojnog puka na Ceru

Republička planinarska akcija “Tragom drugog prekobrojnog puka” pod sloganom “Vaša dela su besmrtna” u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva “Cer” a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada Šapca okupila je 28 planinarskih društava iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tokom vikenda gosti na Ceru su imali priliku da prepešače dve staze i da se upoznaju sa istorijom i prirodnim lepotama Zapadne kapije Srbije.

-PSD „Cer“ je nekada imalo republičku akciju koja je sada ponovo u kalendaru zahvaljujući delegatu iz planinarskog saveza Srbije Aleksandar Marković. Akcija je posvećena je cerskim junacima koji su igzbili živote u Prvom svetskom ratu. Ove godine smo imali i kampere koji su proveli vikend na Ceru – navela je sekretarka PSD „Cer“ Sonja Živković.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je akciji i u ime grada pozdravio prisutne.

-Ova manifestacija traje dugi niz godina, te se zahvaljujem organizatorima i učesnicicma na angažovanju i istrajnosti. Svake godine, sve veći broj ljudi ovim povodom poseti Cer, grad će i u narednom periodu podržavati akciju. Kako i slogan kaže, “Vaša dela su besmrtna”, a ova manifestacija dostojan je način da obeležimo važan istorijski događaj i podstakemo mlade da se upoznaju sa istorijom i prirodom Cera-istakao je predsednik skupštine grada.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa