6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Dečja nedelja u gradskom hramu knjige
Biblioteka šabačka

Dečja nedelja u gradskom hramu knjige

Dečja nedelja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Biblioteka šabačka se i ove godine uključila u obeležavanje Dečije nedelje nizom aktivnosti i programa čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja. U ponedeljak, 3. oktobra 2022. godine, Biblioteku su posetiti predškolci i družili se sa knjigom kroz program „Korak u svet knjiga“. Narednog dana u Aneksu je organizovano druženje sa decom do tri godine, a u okviru projekta „Rođeni za čitanje“, u sredu u Dvorani „Vinaver“ je i predstavljena knjiga Nikolete Novak „Kad si meta puberteta“ (program je namenjen deci od petog do osmog razreda). Istog dana, na istom mestu, u 18 časova održano je predavanje Biljane Grbović „Kako da vaspitavate bez kritikovanja“ (namenjeno roditeljima).

U četvrtak, 6. oktobra 2022. godine, od 16 časova u prostoru ispred zgrade Aneksa planirano je sportsko druženje sa profesorom Vladimirom Pantelićem, a u okviru programa „Sa knjigom na glavi i decom u travi“. U petak, 7. oktobra 2022. godine, od 17 časova u Aneksu će biti održan program „Rođeni za muziku“.
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa