6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Pobednici u Makarskoj (foto: VK Šabac fb)

Pobednici u Makarskoj (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: MLADI GALEB

Šabac pobednički iz Dalmacije

Tradicionalni turnir za mlade u Makarskoj. Savladane ekipe iz tri države. Maksimalan učinak. Gol razlika 88:34. Šest mečeva, šest pobeda. Jedno pojedinačno priznanje
Generacija ovdašnjih vaterpolista rođena 2009. godine prethodne godine je dominantno osvojila Prvenstvo Srbije i Kup za svoj uzrast, uz maksimalan učinak u oba takmičenja. Odlukom Vaterpolo saveza Srbije pomenuta generacija nije imala svoje takmičenje na nacionalnom nivou, te su se ovi momci hrabro upustili u borbu na državnom nivou sa godinu dana starijim takmacima i uspeli da budu među šest najboljih u Srbiji. Leto su ispratili i jesen dočekali trijumfalno još jednim trofejem u riznici, ovaj put skovanim u Dalmaciji, Makarskoj.

Na tradicionalnom međunarodnom turniru „Mladi galeb“, u konkurnciji 15 klubova iz nekoliko država, Šapčani predvođeni trenerima Miroslavom Petrovićem i Dušanom Mihailovićem ostvarili su maksimalan učinak i samouvereno osvojili titulu.

U grupnoj fazi Šapčani su pobedili: Nađi (Slovačka) 20:10, Triglav (Slovenija) 24:4 i Solaris (Hrvatska) 14:11. Posle osvojenog prvog mesta u grupi očekivao ih je dubrovački Jug u četvrtfinalu, jedan od favorita, ali su „čivijaši“ bili sigurni i slavili 12:6. Polufinale je donelo okršaj sa Jadranom iz Splita, klubom tradicije duže od veka. Ponovo nisu dozvolili Šapčani neizvesnost pobedivši 7:3.

Finale je bilo najvišeg kvaliteta. Medveščak iz Zagreba je zasnovan na igračima iz svoje škole koja je među vodećim u regionu. Izjednačen je duel bio do samog kraja, ali je Šabac na koncu slavio 11:10 i osvojio pobednički pehar. Jadran je osvojio treće mesto, a četvrti je beogradski Partizan.
Za najboeg igrača turnira proglašen je vaterpolista Šapca Nikola Pavlović.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa