6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Pobednici u Makarskoj (foto: VK Šabac fb)

Pobednici u Makarskoj (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: MLADI GALEB

Šabac pobednički iz Dalmacije

Tradicionalni turnir za mlade u Makarskoj. Savladane ekipe iz tri države. Maksimalan učinak. Gol razlika 88:34. Šest mečeva, šest pobeda. Jedno pojedinačno priznanje
Generacija ovdašnjih vaterpolista rođena 2009. godine prethodne godine je dominantno osvojila Prvenstvo Srbije i Kup za svoj uzrast, uz maksimalan učinak u oba takmičenja. Odlukom Vaterpolo saveza Srbije pomenuta generacija nije imala svoje takmičenje na nacionalnom nivou, te su se ovi momci hrabro upustili u borbu na državnom nivou sa godinu dana starijim takmacima i uspeli da budu među šest najboljih u Srbiji. Leto su ispratili i jesen dočekali trijumfalno još jednim trofejem u riznici, ovaj put skovanim u Dalmaciji, Makarskoj.

Na tradicionalnom međunarodnom turniru „Mladi galeb“, u konkurnciji 15 klubova iz nekoliko država, Šapčani predvođeni trenerima Miroslavom Petrovićem i Dušanom Mihailovićem ostvarili su maksimalan učinak i samouvereno osvojili titulu.

U grupnoj fazi Šapčani su pobedili: Nađi (Slovačka) 20:10, Triglav (Slovenija) 24:4 i Solaris (Hrvatska) 14:11. Posle osvojenog prvog mesta u grupi očekivao ih je dubrovački Jug u četvrtfinalu, jedan od favorita, ali su „čivijaši“ bili sigurni i slavili 12:6. Polufinale je donelo okršaj sa Jadranom iz Splita, klubom tradicije duže od veka. Ponovo nisu dozvolili Šapčani neizvesnost pobedivši 7:3.

Finale je bilo najvišeg kvaliteta. Medveščak iz Zagreba je zasnovan na igračima iz svoje škole koja je među vodećim u regionu. Izjednačen je duel bio do samog kraja, ali je Šabac na koncu slavio 11:10 i osvojio pobednički pehar. Jadran je osvojio treće mesto, a četvrti je beogradski Partizan.
Za najboeg igrača turnira proglašen je vaterpolista Šapca Nikola Pavlović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa