13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Mistični sklop  ljudskog glasa i udaraljki
Koncert Ansambla Udaraljki Akademije Umetnosti iz Novog Sada u KC

Mistični sklop ljudskog glasa i udaraljki

Ansambl Udaraljki Akademije Umetnosti iz Novog Sada po prvi put dolazi u Šabac gde će 14.10.2022. sa početkom u 20 časova u sali Kulturnog centra održati koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje.

Divlji ritmovi bubnjeva, plemenite boje marimbe i vibrafona, mistični sklop dva najstarija muzička instrumenta, ljudskog glasa i udaraljki, su samo neke od stvari koje vas očekuju na koncertu.

Ansambl AU-AU osnovan je 2006. godine sa ciljem promovisanja instrumenata iz porodice udaraljki, poput doboša, činela i bubnjeva, ali i manje poznatih instrumenata, poput Marimbe, Vibrafona, Ksilofona i drugih. Ansambl održava godišnje koncerte na kojima su im gosti bili i udarački ansambli „Schlagwerk Wien“ (Beč, Austrija) i „Tolkalci AG“ (Ljubljana, Slovenija), kao i mešoviti hor Akademije umetnosti i gudački orkestar „Ad-Hoc“.

Osim toga ansambl iza sebe broji i nastupe na drugim važnim događajima poput otvaranja zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, otvaranje obnovljene Galerije Matice srpske i drugih. Osim koncertne aktivnosti, bave se i edukacijom mladih i promocijom udaraljki među decom.

Jedan od najvećih poduhvata u tom domenu je ostvaren edukativnom turnejom 2008. u kojoj je ansambl održao koncerte u deset gradova. U okviru ovogodišnje turneje pored Šapca, koncerte će održati i u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Zrenjaninu.

Koncertna turneja biće organizovana pod potkroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa