10. novembar 2022.10. nov 2022.
Spremni za izazove: VK Šabac

Spremni za izazove: VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Uvertira za izazove

Vojvodina ima potencijal veći nego što rezultati pokazuju. Šabac na četiri fronta. Sledi Super liga, Kup, Liga i regionalno takmičenje. U tri nedelje sedam utakmica u sva četiri takmičenja
Utakmica u Zrenjaninu bila je dobar pucački trening za Šapčane i svakako da je napad bio bolji deo tima. Viđenim u fazi odbrane Ličanin ne može biti zadovoljan, međutim najvažnije je da su osvojeni bodovi bez drame i psihičkog iscrpljivanja, kako bi se nastavilo sa planiranjem intenzivnog ostatka novembra.

Prvi naredni meč je duel protiv Vojvodine, koji je jedan od derbija kola, kada govorimo o sastavima ekipa, ali će domaćin morati da se suoči sa teretom favorita, jer Novosađani igraju ispod svojih mogućnosti na startu. To istovremeno može biti i upozorenje. Novosađani u sastavu imaju već nekoliko sezona: Biočanina, nekadašnje igrače Šapca Tintora i heroja osvajanja titule 2019. Rogača, adovanliju, Prekogačića, pojačani Kasumom, internacionalcima Šakenovim i Gouldom, svakako imaju tim za bolji učinak od jednog remija i tri poraza. Ukoliko je poraz od Zvezde očekivan i donekle od Valisa, svakako su morali više protiv Niša, a posebno Vukova na svom bazenu.

Proleter – Šabac 11:20 (3:4, 3:8, 3:4, 2:4)
Bazen Jug. Sudije: Beljin, Stefanović. Isključenja: Proleter 8, šabac 13. Peterci: Proleter 1 (1), Šabac 2 (2).
PROLETER: Šantalab, Čabrilo 1, Stojčić, Ljubenović 1, Rončević, Ilić 1, Mitrović 6, Konatar, Ćorić 1, Tomićević 1, Matković, Lalić, Ćirović, Petrović.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović 3, Kopcev 2, Krug 2, Barać 2, Tubić 1, Šulc 4, Stanić 1, Šakudinov 1, Gavrlović, Toholj 4.


Mogućnosti Vojvodine su mnogo veće nego što ukazuje tabela, ali sigurno da je Šabac favorit i sve osim novih bodova bilo bi veliko iznenađenje. Pobede su važne pred ispunjen raspored.

Posle Vojvodine Šabac dočekuje Stari Grad u utorak, u osmini finala Kupa, potom sledi veliki derbi protiv Partizana na Banjici, da bi sa samo nekoliko dana odmora ekipe putovala u Zagreb na drugi turnir Regionalne lige, gde ga u tri dana očekuju tri teška dalmatinska izazova, važna u pozicioniranju na tabeli, Mornar i Solaris, odnosno Jadran Split. Na koncu, 30. novembra sledi prvi meč osmine finala Evro kupa protiv Barselone.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa