10. novembar 2022.10. nov 2022.
Potrebna pobeda u Beogradu: FK Mačva

Potrebna pobeda u Beogradu: FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Težina moranja ne popušta

Bod protiv Slobode nije bio dovoljan za mir. Novi imperativ u duelu protiv ekipe samo bod iza. Velike tradicije dva kluba i ne baš blistava sadašnjost. Dva kola do duge pauze, mali raspon među ekipama na tabeli
Tri boda protiv Slobode odveli bi u sredinu tabele, ali ih ne beše. Sada je Mačva pred imperativom protiv Radničkog u gostima. Nekada su to bili „majstori sa Dunava“ protiv „provincijskog Urugvaja“, ali od tih slavnih dana kada su Beograđani u finalu Kupa na poluvrmeenu vodili protiv Partizana 3:0, a Mačva Zvezdu i Partizan pobeđivala u prestonici, prošle su mnoge decenije.

Mačva – Sloboda (U) 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Gl. sudija: M. Miletić (G. Milanovac); pomoćnici: Novaković (Guča) i Jeremić (Priboj). Žuti kartoni: Adamović, Savković, Ristivojević, Stevanović (Mačva); Marjanović, Vukašinović i Jeremić (Sloboda).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Mićanović (Vraštanović), Adamović, Savković (Kapetanović), Branković (Marjanović), Radunović, Pejović.


Duel pred nama je meč ekipa koje su u borbi za opstanak u ovom trenutku. Mačva je već dva puta pobedila Radnički ove sezone, u pripremnom periodu i u Ligi, oba puta u Šapcu. Na njenoj strani je tradicija, na strani Beograda zakon velikih brojeva i to da je domaći teren njihova snaga. Po učinku su četvrti domaćin Prve lige, pobedili su i Grafičar na svom terenu, a Mačva drugi najslabiji gost, jedna od dve ekipe bez pobede. Oni su najneefikasniji tim lige, najbolji strelci su postigli tri gola, svega pet igrača je potizalo pogotke. Najpoznatije ime u ekipi svakao je Nikola Gulan, nekadašnji mladi reprezentativac.

Jubilej iskusnog štopera
Štoper šabačke Mačve Igor Ristivojević ostvario je veliko dostignuće. Duel protiv Slobode bio je 300. u karijeri gde je nosio crveno-crni dres šabačkog kluba. Osim za Mačvu nastupao je za Jedinstvo i Loznicu, ali najveći deo kariejre proveo je u Mačvi. Nastupao je za klub i u Srpskoj ligi, Prvoj, kao i Super ligi i deo je najvećih uspeha tima u tekućem veku.


-Nemamo veliki saldo bodova, ali imamo još dva meča do kraja, gde moramo biti bolji i pokušati da se pobedama vratimo u sredinu. Situacija je takva da nema vremena za žaljenje, već moramo da mislimo o narednom rivalu. Verujem u ovaj tim i moramo na terenu pokazati kvalitet – istakao je Igor Ristivojević.

U poslednjem kolu Mačva je domaćin Inđiji, ekipi iz vrha tabele, te iako je u Šapcu meč, neće biti favorit što osnažuje imperativ za vikend. Razlika na tabeli je mala. Povoljni ishodi u dva kola Mačvu mogu odvesti i blizu plej of zone, a nepovoljni na samo začelje.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa