10. novembar 2022.10. nov 2022.
Ne prepuštaju vrh: RK Metaloplastika Eliskir

Ne prepuštaju vrh: RK Metaloplastika Eliskir

RUKOMET: SUPER LIGA

Derbi jeseni

Dve ekipe i ukupno jedan poraz. Želje o tituli na obe strane. Rivali koji su pobedili Vojvodinu. Klubovi u seriji pobeda i uspeha. Pobeda još jedna potvrda velikog kvaliteta. Iskusni treneri
Večiti rival je pao i to u Beogradu. Šapčani su drugi put za dve nedelje u prestonici pokazali da su bolji od rivala iz „belog grada“, a sada ih čeka izazov jeseni, ako ne najveći, onda jedan od najvećih. Protiv Zvezde je meč prelomljen u finišu, kako se i moglo očekivati, a nije nerealno da i u subotu ponovo odlučuju detalji i sama završnica.



U gostima će u subotu, od 18:30 u hali Zorka biti Dinamo, pančevački klub koji je u sezonu ušao značajno pojačan, velikog samopouzdanja i odličnih rezultata koje beleži od drugog kola. Poražen je na startu od Crvene Zvezde u „Šumicama“, a onda je usledio niz trijumfa, pet od pet (u trenutku nastanka teksta tek je počinjao duel protiv Obilića, ali su Pančevci bili veliki favoriti). Dinamo, poput Metalopalstike Eliskir je najavljivalo borbu za visok plasman, ali obe ekipe dele skriveni san o osvajanju titule. Ukoliko bi se među tih pet trijumfa negde rivali mogli proglasiti slabim, potvrda snage crno-žutih je stigla u duelu za neprikosnovenom Vojvodinom koju su pobedili u maniru šampiona. Imaju ekipu popunjenu na svim mestima. Nemaju istaknute pojedince, ali je teret jednako raspoređen od Kostadinovića na jednom krilu preko Golubovića, Pavlovića, Čabrila, Radovića do Perovića, uz odlične alternative.



Metaloplastika Eliksir igra još bolje od Dinama, domaćin je i nema razloga za strah. Najefikasniji tim Lige su Šapčani i to dominantno. Igra interesantne utakmice, s mnogo golova i samopouzdanje je na najvišem nivou. Na svaki izazov Dinama, ima odgovor u pandanu na istoj poziciji.

C. Zvezda – Metaloplastika 28:30 (15:14)
Beograd. Gledalaca: 300. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Metaloplastika 6 (5). Isključenja: Crvena zvezda 12, Metaloplastika 6 minuta.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić, Karić, Jevtić 2, Srdanović 4, Mirković, Milovanović 3, Aidi 11 (3), Terzić 1, Ivanić, Arsić (13 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 5 (2), Petrović, Dakić 2.


-Igramo sa mnogo samopouzdanja, srčano, borbeno i umemo da rešimo meč u najtežim trenucima i to je odlika odličnih ekipa. Imamo još propusta u odbrani, imamo nekada odlična taktička rešenja, katkad smo kao početnici i to moramo da ispravimo – istakao je trener Vladan Matić posle meča protiv C. Zvezde.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa