10. novembar 2022.10. nov 2022.
Seniori AK Sprint na Ekipnom prvenstvu Srbije (foto: AK Sprint)

Seniori AK Sprint na Ekipnom prvenstvu Srbije (foto: AK Sprint)

ATLETIKA: AK SPRINT

Klupski rekord

Bodove osvajalo 79 klubova, u konkurenciji 101. Badovinčani ista pozicija kao prethodne sezone
Na kraju atletske sezone u Srbiji sumnirani su rezultati u godini koja polako ostaje iza nas, a najuspešniji klub našeg područja je Atletski klub „Sprint“ Badovinci. Takmičari ove ekipe su osvojili 14.950 bodova što je donelo isti rezultat kao i prethodne sezone. „Sprinteri“ su i drugi klub uže Srbije (van Beograda i Vojvodine), a uspešniji je samo Novi Pazar na poziciji šest.

Posmatrano po kategorijama gde se bodovao učinak, Badovinčani su još uspešniji. Rezultati sa prvenstva u dvorani su sedmi u Srbiji, deveti po rezultatima na stadionu. Ukoliko posmatramo užu Srbiju, Sprint je pozicioniran odmah uz Novi Pazar ili ispred, a ovaj klub je jedini van Beograda i Vojvodine imao tim na Ekipnom prvenstvu Srbije početkom septembra u Sremskoj Mitrovici kada je zauzeo osmu poziciju. Ekipno su velike uspehe ostvarili pioniri, mlađi juniori i seniori na Zimskom kupu, gde su postali vicešampioni, potom stariji juniori koji su bili treći na istom takmičenju. Pionirke su bile šeste, mlađe juniorke sedme, st. juniorke jedanaeste, dok su uz osmo mesto seniora na Ekipnom prvenstvu Srbije, predstavncii Sprinta na istom nadmetanju osvojili još: sedmo mesto (do 14 godina), osmo (do 18) i jedanaesto (pioniri).

Klub je pojedinačno postavio rekord od osnivanja kada govorimo o medaljama, osvojivši čak 36! Osvajali su odličja: Veljko Rosić 12 (četiri zlata, šest srebrnih i dve bronzane), Milan Čajić 6 (zlato, srebro, četiri bronze), Nikola Rosić 4 (tri srebra i bronza), Aleksandar Dvokić 3 (zlato, srebro, bronza), Dragan Bohnec 2 (dva srebra), Dušan Blagojević 2 (srebro i bronza), Dejan Rosić 2 (dve bronze), Dragan Radivojević 1 (bronza), Stefan Lazić 1 (srebro), Stefan Jakšić 1 (bronza), Uroš Džinović 1 (bronza) i Ognjen Puljezević 1 (bronza). Tim su predvodili treneri Ivan Đinić i Dragan Radivojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa