24. novembar 2022.24. nov 2022.
Izazov i za stručni štab VK Šabac (foto: VK Šabac fb)

Izazov i za stručni štab VK Šabac (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: EVRO KUP (30. novembar, 20:00)

Katalonci - istorijski duel

Istorijski meč protiv velikana. Najtrofejniji tim Španije na Gradskom bazenu. Katalonci blagi favoriti. Istorijski duel za VK Šabac
Evropski vaterpolo velikan stiže na Gradski bazen u istorijskoj utakmici za VK Šabac. Igrali su Šapčani važnije mečeve, imali su snažnije i veće rivale, međutim u sredu 30. novembra, prvi put će igrati jedan dvomeč u Evropi i boriti se za mesto među osam najboljih ekipa u drugom po snazi takmičenju.

Velika Barselona želi isto, a žreb je hteo da samo jedan od ove dve ekipe može ostvariti svoj cilj. Barselona je velikan u fudbalu, rukometu, košarci, a iako možda široj javnosti nije poznato, Barselona je i vaterpolo velikan Evrope. Na Gradskom bazenu će igrati najtrofejniji španski vaterpolo klub u istoriji, osvajač 70 pehara i šampion svoje države 59 puta, s trdicijom dugom 115 godina. Trenutni kvalitet i tradicija svrstavaju ih među favorite, ne samo ove faze, nego i celokupnog takmičenja.

-Prepuštamo ulogu favorita rivalu, međutim verujemo u svoj kvalitet i iskreno verujemo da možemo do iznenađenja. Prvi meč će reći mnogo toga i svakako da nam je domaći bazen adut da napravimo veliki korak. Oni su iskusan tim, duge tradicije, igraju u dobroj formi, ali možemo mnogo, nadamo se uz veliku podršku sa tribina – istakao je prvotimac Mihailo Repanović.

I. Koptesev


U šest prvenstvenih kola Barselona je ostvarila četiri pobede, uz dva očekivana poraza, od Barselonete i Sabadelja. Poput Šapca bili su treći u svojoj ligi prethodne sezone, Evropu započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nastavili u Evro kupu. U Sastavu imaju dvojicu reprezentativaca Amerike (Vavića, Kupida), jednog Australije (Puta) i nekoliko kandidata za reprezentaciju Španije.

-Već smo ostvarili mnogo u Evropi, ali sada ne želimo da stanemo. Verujem da možemo do četvrtfinala, te da bi mogli u Šapcu do odlučujuće prednosti. Imamo zgusnut raspored od poečtka sezone. Gotovo 20 utakmica smo odigrali za nepuna dva meseca, no ovakvi dueli daju dodatni motiv i snagu – ističe trener Nemanja Ličanin.

Revanš je u Barseloni 14. decembra. Pobednik će obezbediti plasman među osam najboljih. U ostalim mečevima se sastaju: Partizan – Panionios, Vašaš – C. Zvezda, La Sek – Trst, Steaua – Oradea, Honved – Solnok, Savona – Ortiđa i Primorac – Turkoan.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa