2. februar 2023.2. feb 2023.
Pripreme na Zlatiboru (foto: B. J.)

Pripreme na Zlatiboru (foto: B. J.)

BOKS: PRIPREME REPREZENTACIJE

Spremni za izazove

Seniorski, juniorski i omladinski reprezentativci Srbije u boksu završili su pripreme na Zlatiboru. Među njima su, pored trenera juniora Branislava Jovičića, bila još trojica boksera šabačke Mačve, Semiz Aličić, senior i juniori Uroš Ćosić i Veljko Jovanović.

- Sve je odrađeno kako je i zamišljeno, a prema planu i programu prvog trenera reprezentacije Bolata Nijazimebtova. Na Zlatiboru smo proveli 20 dana. Reprezentativci su imali opšte fizičke, odnosno bazične pripreme. Zlatna rukavica, koja se održava u Banja Luci od 24. do 26. februara, biće test da vidimo koliko su juniori i omladinci spremni - navodi Branislav Jovičić, dvostruki uzastopni osvajač Zlatne rukavice (2005. i 2006. godine), čime se upisao u istoriju šabačkog boksa.

Pripreme na Zlatiboru su vodila još dva selektora, Nebojša Čurović i Milan Piperski, kao i dva trenera, pored Nijazimebtova, i Kubanac Horhe Frometa. Na pripremama je bilo ukupno 47 boksera iz sve tri selekcije.

- Odličan potez što je Bokserski savez Srbije spojio tri selekcije da imaju zajedno pripreme. Mlađi bokseri imaju priliku da provode vreme sa evropskim i svetskim seniorskim šampionima, da vide kako se oni pripremaju i da rade po programu vrhunskih trenera - ističe Jovičić.

Nakon Zlatne rukavice sledi Kup nacije i Prvenstvo države, posle čega će selektori suziti spiskove. Treninge BK „Mačva“ u odsustvu Jovičića vodi Nikola Živković, a klub u narednom periodu, pored takmičnja, očekuje i proširenje prostorija za trening.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa